Mitar prazan posle eliminacije sa SP: Narod mora da zna – dali smo sve od sebe!

02.12.2022

22:07

0

Autor: A. Š.

Srpski napadač iskren nakon razočaravajućeg rezultata na Mundijalu

Mitar prazan posle eliminacije sa SP: Narod mora da zna – dali smo sve od sebe!
Aleksandar Mitrović - Copyright MN Press

Srbija je još jednom razočarala na velikom takmičenju. Orlovi su porazom od Švajcarske (3:2) završili učešće na Mundijalu u Dohi kao poslednjeplasirana ekipa, a jedna od svetlijih tačaka Orlova u Kataru Aleksandar Mitrović u razgovoru za RTS nedugo posle bolne eliminacije priznao je da se oseća veoma prazno.

- Teško je, ne znam šta bih rekao. Puno je emocija, prazno se osećam, kako ja, tako i cela ekipa, svi u svlačionici. Muk i veoma težak poraz i trenutak za sve nas. Nismo se nadali ovome iskreno – rekao je najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije, pa dodao:

- Dali smo sve od sebe, svoj maksimum, očigledno to nije bilo dovoljno. Razočarani smo, ni mi ni narod, znamo kakvu smo podršku imali, nismo ovo očekivali, ali desilo se i šta je tu je… Nema nazad. Kad je bilo lepo pljuštale su pohvale, sad će verovatno biti kritika i treba sve to stoički da podnesemo, ali mora narod da zna da smo dali sve od sebe…

Istakao je napdač Fulama da su Orlovi mirni sami sa sobom.

- Psihički će sigurno trebati vremena da se sve slegne, da se sve analizira … S obzirom da smo imali puno problema što se fizike tiče, u ovom trenutku to je bio naš maksimum, nažalost nije bilo dovoljno. Da li smo mogli u nekim detaljima bolje, jesmo, ali mislim da je Švajcarska danas bila bolja ekipa, zaslužili su da dobiju utakmicu, posebno u drugom poluvremenu. Čestitam im na prolazu, a mi da stresemo prašinu sa sebe, da se oporavimo i u nove pobede.

Pokazali su Piksijevi Orlovi u Kataru da svima mogu da stanu na crtu, ali da ni protiv jednog protivnika ne mogu da se opuste i budu sigurni u pobedu.

- Ova ekipa dugo igra zajedno, duži period smo sa selektorom i to izgleda, kako utakmice idu, sve bolje i bolje. Možemo sa svakim da igramo, svakoga da pobedimo, ali i od svakoga da izgubimo. To je stil koji igramo i koji forsiramo – kazao je Mitrović, naglasivši da su ove tri utakmice dokaz da je mnogo teško doći na SP i da sve ekipe imaju veliki kvalitet.

- Greške koje smo pravili su bile kažnjavane, bukvalno svaka i to treba da prihvatimo, analiziramo i da probamo da poboljšamo te sitnice u kojima smo grešili. Generalno, nemamo za čim da žalimo, dali smo stvarno sve od sebe u ovom trenutku. Ova ekipa i selektor i svi oko reprezentacije, mislim da nikada nije bila bolja, lepša i pozitivnija atmosfera i zahvalio bih se ispred ekipe na svoj podršci. Jeste teško, boli, ali ova ekipa sigurno neće odustati, nastavićemo da ginemo za dres i dajemo sve od sebe, što pravi navijači vide i cene – kazao je Aleksandar Mitrović i na kraju dodao:

- Ovo je drugo vezano Svetsko prvenstvo, drago mi je što smo bili ovde. Možda će biti treća sreća, na nama je da se oporavimo, da istrpimo malo kritike nekih stručnjaka fudbalskih… Imamo bitne kvalifikacije za EP, imamo dobru grupu, pustićemo da se malo sve slegne, da se oporavimo, pa onda u nove pobede.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike