Srbija ima snage, volje i želje! Kad ako ne sad? Vlahović i Kostić spremni i puni optimizma čekaju Švajcarsku

30.11.2022

15:11

0

Protivnik se poštuje, ali Orlovima jedino pobeda "igra"

Srbija ima snage, volje i želje! Kad ako ne sad? Vlahović i Kostić spremni i puni optimizma čekaju Švajcarsku
Dušan Vlahović i Filip Kostić - Copyright MN Press

Srbiju u petak čeka ključni meč sa Švajcarskom na Svetskom prvenstvu u Kataru, a pred medijima su se pojavili rekonvalescenti Dušan Vlahović i Filip Kostić.

Nakon što su stavili tačku na tračeve, konačno se prešlo na fudbal, a Vlahović, koji je malo igrao na ovom Mundijalu rekao je da je spreman da uradi šta god treba u petak.

- Značiće nam pobeda i prolaz u nokaut fazu bi značio celoj državi, daćemo sve od sebe. Svakodnevno razgovaramo sa Misterom i naravno da smo razgovarali posle Kameruna, znam svoje mogućnosti i ako treba - igraću i sa jednom nogom. Samo je pitanje koliko to može da pomogne ekipi. Spreman sam da dam sve od sebe da Srbija prođe u naredni krug. Idemo na pobedu.

Švajcarska se pokazala kao prilično kompaktna i tvrda ekipa, gde vidite njihove mane?

- Pokazali su da su odlična i čvrsta ekipa. Dugo su već na velikim takmičenjima. Suvišno je pričati o njihovim nedostacima, ali analiziraćemo ih i videćemo gde možemo da im napravimo problem. Ako mi budemo pravi, mislim da ćemo se mi radovati. Drago mi je da sve zavisi od nas, Mister mi volimo da igramo kada je najteže i tako će biti u petak protiv Švajcarske, rekao je Vlahović, pa dodao:

- Imamo i snage i volje i želje. Sve imamo! Igra nam samo pobeda i idemo na sve ili ništa, nadam se da ćemo obradovati celu naciju jer za to igramo. San je igrati za reprezentaciju i predstavljati zemlju na Svetskom prvenstvu i sada kada sam to osetio - to nema cenu.

Kostić se nadovezao na priču o manama i uticaju glasina na ekipu:

- Nema puno ekipa koje imaju mane, ovde su samo najbolji. Ne utiče ovo ništa na nas - stvarno je atmosfera nikad bolja i pričali smo sa misterom oko tih stvari, dobro je što imamo sve u svojim rukama.

Kostić je čuo da je Srbiju u prva dva meča gledalo pola Srbije:

- Znači nam podrška navijača, osećamo je u kontaktu sa porodicom i dobijamo fotografije, snimke... Hvala im na podršci. Što se tiče Švajcarske, očekuje nas teška i zahtevna utakmica. Znamo da je njima jača strana odbrana, to je kompaktna i organizova ekipa. Išli su nam malo drugi rezultati na ruku, nadam se da ćemo ispraviti sve što do sada nije bilo pravo. Nadam se da ćemo pobediti i proći.

Srbija je pobedila Portugal u gostima kad je morala, pa Norvešku u gostima kada je morala, sada mora Švajcarsku – ima li snage da kompletira taj "het-trik"?

-Kada ćemo imati, ako ne sada? Imamo odličnog protivnika, ali sve je u našim rukama. Moramo da budemo fokusirani i spremni na samu utakmicu, analiziraćemo i nadam se da ćemo biti spremni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike