KRAJ 11. dana Mundijala: Meksiko u suzama, Argentina i Poljska se pridružile Francuskoj i Australiji u osmini finala!

30.11.2022

22:10

0

Danas su na programu bili odlučujući mečevi u grupama C i D

KRAJ 11. dana Mundijala: Meksiko u suzama, Argentina i Poljska se pridružile Francuskoj i Australiji u osmini finala!
Mekalister slavi gol protiv Poljaka - Copyright Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

Kakav dan na Mundijalu u Kataru je za nama. Dobili smo još četiri učesnika osmine finala, kao i prvog velikog tragičara prvog u istoriji planetarnog šampionata u zimskom periodu.

Australija je minimalnom pobedom protiv Danske uspela da se plasira među najboljih 16 selekcija na svetu, gde se našla i Francuska, uprkos porazu od Tunisa (1:0) koji je maksimalno iskoristio kombinovani sastav Didijea Dešana.

Poslastica dana usledila je u dva meča koji su igrani u večernjem terminu. U jednom trenutku u grupi C Mundijala vladala je prava ludnica. Argentina je bila sigurna na prvom mestu, dok su Poljska i Meksiko imali identičan broj bodova, kao i gol razliku. U tom trenutku dalje su išli Poljaci zbog manje dobijenih žutih kartona, međutim do brojanja opomena na kraju nije ni došlo pošto su u nadoknadi vremena Saudijci uspeli da ubaže poraz od Meksikanaca (2:1). Taj gol potvrdio je plasman Poljske u nokaut fazu, uprkos neuspehu u duelu sa Argentinom (2:0).

BLOG UŽIVO:

23.08 - Za kraj, odabrali smo za vas najbolje fotografije 11. dan Mundijala.

22.54 - Dobitnik dana je golman Poljske Vojčeh Ščešni! Mesija doveo do očaja, Poljsku odveo u osminu finala SP!

22.47 - Gubitnik dana je kompletna ekipa Meksika. Bili su veoma blizu osmine finala, ali uspeli nisu!

22.02 - KRAJ! Argentina i Poljska idu u osminu finala Mundijala! Gaučosi su pobedili Levandovskog i drugove i kao prvoplasirana selekcija iz grupe C plasirali su se u nokaut fazu takmičenja. Meksikanci su ostali u suzama. Pobedili su Saudijsku Arabiju 2:1, ali su zbog slabije gol razlike u odnosu na Poljsku završili SP u Kataru.

21.43 - FIFA je odredila sudije za odlučujući meč Orlova protiv Švajcarske u petak. Evo ko će "biti u koži" Feliksa Briha.

21.30 - GOOOOOOL! Argentina vodi 2:0 protiv Poljske i potpuno ludilo je trenutno u grupi C. S obzirom da Meksimo vodi protiv Saudijske Arabije 2:0, Poljaci i Meksikanci  trenutno imaju jdentičan broj bodova (četiri) i gol razliku (2:2). Ako sve ovako ostane do kraja, u osminu finala ide Poljska zbog manjeg broja dobijenih žutih kartona.

21.06 - Tek što je počelo drugo poluvreme, Argentina vodi protiv Poljske 1:0. Strelac je posle 30 sekundi igre u nastavku Aleksis Mekalister.

20.38 - MESI PROMAŠIO PENAL! Dobili su Argentinci najbolju priliku na meču posle asistencije iz VAR sobe. Ščensni je najpre skrivo penal nad Mesijem, a potom se iskupio sjajnom intervencijom!

20.05 - Stigle su i nove vesti o povredi reprezentativca Brazila, Nejmara. I nisu dobre.

20.00 - Počeli su dueli Poljske i Argentine, odnosno Saudijske Arabije i Meksika.

19.12 - Australija slavi i Degenek sa njom! Bivši igrač Zvezde objavio sliku iz svlačionice! 

18.00 - KRAJ! Australija i Francuska iz grupe D idu u osminu finala na Mundijalu u Kataru! Tunižani su uradili ono što je bilo do njih, savladali su Francusku 1:0, uz malu pomoć VAR sobe koja je u nadoknadi vremena odigrala presudnu ulogu u poništenom golu Grizmana. Međutim, Australija je istim rezultatom savladala Dansku i tako otišla u nokaut fazu takmičenja.

17.21 - GOOOOOL! Kratko je trajala euforija među Tunižanima, pošto je nedugo posle njihovog vođstva do prednosti protiv Danske došla Australija. U 61. minutu strelac za Ozije bio je Leki.

17.16 - GOOOOOL! Tunis vodi protiv Francuske! Dešan je odlučio da odmori kompletnu prvu postavu na ovom meču i to će ga, kako stvari stoje, koštati na kraju meča. Tunižani su daleko bolji rival, a u 58. minutu izgubljenu loptu Fofane na centru kaznio je golom Kazri!

16.10 - Tunisu poništen gol! Igrao se osmi minut, Tunižani su imali prekid posle kojeg su zatresli mrežu Stivu Mandandi, ali je taj pogotak poništen zbog ofsajda.

15.48 - Uskoro (16 časova) počinju mečevi Francuska - Tunis i Australija Danska.

15.45 - Na konferenciji za novinare bili su reprezentativci Srbije, Dušan Vlahović i Filip Kostić. Pričali su između ostalog i o tračevima na društvenim mrežama.

15.00 - Luki Joviću stigla najvažnija i najlepša podrška.

14.09 - Oglasio se Luka Jović i sjajnom fotografijom stavio tačku na glasine!

12.32 - Senegalci su u blagom problemu van terena. Konferencije za novinare su svetinja kad je FIFA u pitanju.

11.19 - Amerikanci mogu da odahnu, oglasio se Kristijan Pulišić.

10.17 - Kris Saton smatra da će izabranici Dragana Stojkovića Piskija pobediti sa 2:1 i da će se uz Brazil plasirati u osmini finala Mundijala. 

10.14 - Portugal čeka rivala u osmini finala, a njihova najveća zvezda navodno ima novi klub.

08.12 - FIFA je pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske, zbog vređanja golmana kandaske repreznetacije Milana Borjana, kao i raznih transparenata na račun čuvara mreže Crvene zvezde.

Tim povodom se oglasio i savez ove zemlje, napominjući da čekaju odluku FIFA, ali da osuđuju svaki vid rasizma.  

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike