FIFA je izabrala arbitre za duel Srbije i Švajcarske! Evo ko sudi meč decenije Orlova u Kataru!

30.11.2022

20:23

0

Autor: A. Š.

Argentinac deli pravdu na meču Srbije i Švajcarske

FIFA je izabrala arbitre za duel Srbije i Švajcarske! Evo ko sudi meč decenije Orlova u Kataru!
Copyright Profimedia/SPP Sport Press Photo

Srbija još nije zaboravila Feliksa Briha i njegovo deljenje (ne)pravde na prošlom Mundijalu u Rusiji. Tada je nemački arbitar bio u centru pažnje poraza Orlova od Švajcarske, čiji će okršaj u Kataru u petak direktno odlučiti koja će selekcija, uz Brazil, nastaviti takmičenje u nokaut fazi.

Pred Tadićem i drugovima je meč decenije i apsolutno svaki detalj će biti važan. Izbor arbitara možda i jedan od najvažnijih, a FIFA je odlučila da odlučujući meč Piksijevih Orlova poveri argentinskom timu na čelu sa Fernandom Rapalinijem.

Njemu će pomagati Huan Pablo Belati i Dijego Bonfa, dok je za četvrtog sudiju postavljen Kevin Ortega iz Perua. Zanimljivo, sudijski zvaničnici Svetske kuće fudbala sve uloge su poverili arbitrima iz Južne Amerike, pa će se u VAR sobi naći Mauro Viljano iz Argentine, kao i Hulio Baskunjan iz Čilea, za ofsajd pozicije biće zadužen Nikolas Taran iz Urugvaja, a dodatni VAR sudija biće njegov zemljak Leodan Gonzales.

Rapalini nosi znak FIFA od 2015. godine, Orlovima dosad nikada nije sudio, a u Kataru je delio pravdu na meču Hrvatske i Maroka koji je završen bez golova.

Podsetimo, Srbija protiv Švajcarske igra u petak od 20 časova i neophodna joj je pobeda kako bi kako bi se našla u osmini finala Mundijala.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike