Velšani još i dobro prošli protiv Engleza, Amerikanci uz mnogo muke izbacili Irance (FOTO, VIDEO)

29.11.2022

21:02

0

Autor: D. N.

Sada se ukrštaju sa grupom u kojoj je Holandija bila prva, a Senegal drugi

Velšani još i dobro prošli protiv Engleza, Amerikanci uz mnogo muke izbacili Irance (FOTO, VIDEO)
Markus Rašford slavi gol protiv Velsa - Copyright Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Posle Holandije i Senegala, mesto u osmini finala Mundijala u Kataru obezbedile su i fudbalske reprezentacije Engleske i Sjedinjenih Američkih Država. I to zahvaljujući pobedama nad Velsom od 3:0, odnosno nad Iranom od 1:0.

Englezi su prvi sa sedam bodova, Amerikanci drugi sa pet, Iranci treći sa tri, dok su Velšani ostali na jednom.

U britanskom derbiju na ovom šampionatu ekipa Gareta Sautgejta je za samo dva minuta slomila otpor Velšana. U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali je Vels ostao bez Neka Vilijamsa koga je zamenio Konor Roberts. Defanzivac Notingem Foresta je povređen tokom jednog duela, pa je morao da napusti teren stadiona "Ahmad bin Ali".

Takođe, Velšani su nastavili bez Gareta Bejla koji je mesto ustupio Brenanu Džonsonu. A onda, u 50. minutu, Markus Rašford je odlično izveo slobodan udarac sa ivice kaznenog i doveo svoj tim u prednost. Samo dva minuta kasnije, tri godine mlađi, 22-godišnji Fil Foden je još više otvorio vrata ka osmini finala.

Tako da su sudbinu Velšana zapečatili igrači dva kluba iz Mančestera, Junajteda i Sitija. Ali to nije bilo sve. U 68. minutu, ponovo je strelac bio Rašford, za 100. gol Engleske na šampionatima sveta.

Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis
 

Do kraja je bilo novih izglednih prilika za povećanje prednosti, ali nove promene rezultata ipak nije bilo. Neuspešni su bili Džud Belingem, Fil Foden, Rašford, Džon Stouns

Kada je reč o Amerikancima i Irancima, ispostavilo se da je sve bilo rešeno u 38. minutu. Tada je Kristijan Pulišić dao gol posle asistencije Desta.

Međutim, tada se sudario sa golmanom Alirezom Beiranvandom. Zbog tog sudara je na poluvremenu zamenjen. Takođe je odvezen u bolnicu jer se žalio na bolove. Srećom, na kraju se ispostavilo da nema ozbiljnijih posledica, a i sam Pulišić je poručio da će da bude spreman za subotu, odnosno meč osmine finala protiv Holandije.

Ipak, Amerikancima nije bilo svejedno, pošto su ih Iranci do samog kraja držali u pripravnosti. Na primer, u osmom minutu nadoknade (od deset ukupno), Iranci su tražili penal zbog povlačenja u kaznenom, ali sudija iz Španije Lahoz nije smatrao tako. 

Pogledajte i taj detalj.

Naime, u ovaj duel Iranci su ušli sa tri, a Amerikanci sa dva boda. Tako da je Irancima "igrao" i remi. Ali ni do tog boda nisu uspeli da stignu.

Tanjug/AP Photo/Ashley Landis
 

Sada se ukrštaju sa grupom u kojoj je Holandija bila prva, a Senegal drugi, tako da nas očekuju dueli Engleska - Senegal, odnosno Holandija - SAD.

Pogledajte i više slika u našoj galeriji.

A pogledajte i tabelu.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike