Srbija nije bila na nivou, Piksi je govorio... Mijatović veruje u iskupljenje orlova, ali ne shvata igru na 3:1

29.11.2022

18:11

0

Legendarni fudbaler smatra da je vreme za pobedu

Srbija nije bila na nivou, Piksi je govorio... Mijatović veruje u iskupljenje orlova, ali ne shvata igru na 3:1
Predrag Mijatović - Copyright MN Press

Remi Srbije i Kameruna u meču u kome su orlovi imali dva gola prednosti, zakomplikovao je situaciju u grupi G, pa Srbija sada juri trijumf protiv Švajcaraca u poslednjem kolu, ali i navijaju za pobedu karioka.

Legendarni Predrag Mijatović o nastupu Srbije na Mundijalu, govorio je prilikom gostovanja na K1 televiziji i tom prilikom podržao izabranike selektora Dragana Stojkovića Piksija,

Mijatović je u emisiji "Kec na 11" analizirao prethodne dve utakmice, poraz od Brazila (2:0) i remi sa Kamerunom (3:3).

- Treba biti realan i reći da Srbija nije bila na nivou na kom smo očekivali u te dve utakmice. Protiv Brazila je bilo konfuzno, nismo napravili nijednu šansu, meč je završen porazom, koji je po meni bio blag s obzirom na šanse protivnika. Protiv Kameruna je bilo bolje, posle primljenog prvog gola je bilo briljantno, na poluvreme je tim otišao sa vođstvom. Onda, početak drugog poluvremena i treći gol, maltene je sve bilo rešeno. Onda je iz nekog razloga, meni još neshvatljivog, Srbija krenula u nekakvu dinamiku koja je potpuno nelogična kada su takve utakmice u pitanju. Možda je inteligentnije bilo da se zgusnu redovi i da se obrati pažnja na defanzivne zadatke. Kamerun je morao da krene u napad u tim momentima. Da li je u pitanju bila velika želja, sigurnost, desilo se šta se desilo. Konfuzna završnica utakmice u kojoj je Kamerun na kraju mogao i da pobedi - rekao je Mijatović, pa nastavio:

- Selektor Piksi je govorio da, bez obzira na prvu i drugu utakmicu, ona sa Švajcarskom je odlučujuća. Eto, to se i dogodilo, jedino pobedom može da se očekuje prolaz dalje. I mislim da su momci zajedno sa stručnim štabom napravili plan i znaju kako i na koji način da odigraju. Moram reći da je Švajcarska ozbiljna reprezentacija, što smo videli u utakmici sa Brazilom. To je reprezentacija protiv koje će nam biti jako teško igrati. Uz neku korekciju, uz motivaciju i sve ono što bi trebalo ovih dana da urade, mislim da reprezentacija Srbije može da pobedi i pokaže nam zašto su na briljantan način otišli na Mundijal.

Javnost je već krenula sa analizom i pronalaskom glavnog krivca, ali Mijatović navodi da je za tako nešto još uvek rano.

Savet igračima

Treba da se zaboravi na pritiske koji nemaju veze sa fudbalom. Moramo da se fokusiramo da se napravi dobra atmosfera, da se koriguju situacije koje su se dešavale u prve dve utakmice i da shvatimo da igramo protiv jedne reprezentacije koja je bolja od Kameruna. U našem mentalitetu je da smo na važnim utakmicama uvek znali da postavimo stvari na pravi način i postignemo uspeh. Ja sam optimista, treba biti koncentrisan, odigrati na nivou, održati motivaciju i odigrati kvalitetnu utakmicu, jer znamo da možemo - rekao je Mijatović.

- Kada je reč o komunikaciji između stručnog štaba i igrača na samom terenu, to nije kao u nekim drugim sportovima. Fudbalski teren je mnogo veliki, velika je buka, ima 50.000 ljudi na tribinama, strašno je teško u tim momentima napraviti pravu komunikaciju da te igrači ustvari čuju. To se obično radi kad je neki faul, kad neki od igrača priđe do klupe, a onda on to prosledi dalje igračima. Ali to je neki proces koji traje, traje nekih tridesetak sekundi. Kada je reč o golovima koje smo primili u dva minuta, mislim da je u pitanju umor, taktička neinteligencija i pad koncentracije. Videli ste na koji smo način primili dva gola, praktično na isti način. Da ne budemo toliko kritični ne pravimo detaljne analize, hajde da sačekamo utakmicu sa Švajcarcima i onda analiziramo sve.

Na kraju, čuveni fudbaler Partizana i Real Madrida je istakao da veruje u selektora Stojkovića.

- Piksi je na brilijantan način vodio reprezentaciju do ovog turnira i mislim da mu treba dati podršku u izboru tima. Mi sa strane moramo navijati i slati pozitivnu energiju i videti da li su momci zaista kadri da u poslednjoj utakmici smognu snage i da pobede, što je jedino što Srbiji odgovara. Mislim, isto tako, da svi reprezentativci znaju gde greše, kako su odigrali prve dve utakmice. Optimista sam i mislim da će reprezentacija Srbije pokazati da može da pobedi reprezentaciju Švajcarske. Jednu smo izgubili, drugu igrali nerešeno i mislim da je sada red da jednu utakmicu pobedimo - zaključio je Mijatović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike