Imamo prve učesnike osmine finala Mundijala! Senegal i bez Manea ide dalje! (FOTO, VIDEO)

29.11.2022

16:58

0

Autor: D. N.

Domaćini su ostali na poslednjem mestu bez osvojenog boda

Imamo prve učesnike osmine finala Mundijala! Senegal i bez Manea ide dalje! (FOTO, VIDEO)
Reprezentacija Senegala slavi gol protiv Ekvadora - Copyright Tanjug/AP Photo/Aijaz Rahi

Poznato je ko iz grupe A ide u osminu finala Mundijala u Kataru. Holanđani su pobedili domaćina Svetskog prvenstva sa 2:0 i tako potvrdili prvo mesto u grupi, sa sedam bodova.

Senegal je slavio protiv Ekvadora sa 2:1 i tako obezbedio drugo mesto sa šest bodova. Južnoamerikanci su završili takmičenje sa četiri boda, a Katarci bez ijednog.

Podsetimo, ova grupa se u prvoj rundi nokaut faze ukršta sa B grupom u kojoj su Engleska, Iran, Sjedinjene Američke Države i Vels.

Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man
 

Senegal je ostvario veliki uspeh, s obzirom da je afrički tim na Mundijal stigao bez najveće zvezde Sadija Manea. Poveli su u 44. minutu, pogotkom Ismaile Sara sa bele tačke. U 66. minutu, Moises Kaisedo je izjednačio, ali je samo četiri minuta kasnije bilo 2:1.

Strelac je bio Kalidu Kulibali koji je ove godine prešao iz Napolija u Čelsi. Posle izvedenog prekida, oslobodio se čuvara i savladao golmana Ekvadora. Pogodak iskusnog defanzivca bio je razlog za veliko slavlje prvaka Afrike.

Kada je reč o Holanđanima, oni su uoči početka Mundijala važili za najveće favorite u grupi, a to su i dokazali danas. Strelci su bili Kodi Gakpo koji je bio efikasan i u prethodna dva mundijalska meča, kao i Frenki de Jong.

Prvi gol je postignut u 26. minutu. Ofanzivac PSV-a je primio loptu na 20 metara od gola, zatim "nanizao" četir protivniička igrača i pored njih šutirao sa 15-ak metara. U 49. minutu, "Oranje" je imalo sreće. De Jong je bio na pravom mestu, pošto je na njega naletela odbijena lopta u šesnaestercu. I nije imao težak zadatak. 

Sa kim će igrati Holandija i Senegal znaće se posle večerašnjih (20 časova) u grupi B.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike