Srpski Brazilac Lijanko Vojnović: "Orlovi" sve pokušali da igram u Kataru! Imam moje srce u Srbiji, Mihajlović mi kao otac

26.11.2022

11:04

0

Autor: 24sedam

Srpski Brazilac koji igra u Sautemptonu želeo da bude sa "orlovima" u Kataru

Srpski Brazilac Lijanko Vojnović: "Orlovi" sve pokušali da igram u Kataru! Imam moje srce u Srbiji, Mihajlović mi kao otac
Lijanko kao igrač Srbije i kasnije Brazila - Copyright fss, profimedia

Kao omladinac u kategoriji igrača U19, Lijanko Vojnović je došao u Srbiju iz Brazila i zaigrao za reprezentaciju zemlje u kojoj rođen njegov deda Jovan koji je prešao okean.

Posle tog nastupa u kvalifikacijama za EP u Kragujevcu, gde su Mbape i Francuzi bili nesavladivi, Vojnović se vratio u svoj Sao Paulo. Odatle je kasnije prešao u Torino na poziv Siniše Mihajlovića za oko 6.000.000 evra, a onda je usledio i poziv da igra za Brazil U20.

Brazilci nisu na njega ozbiljno računali u seniorskom dobu. Zato su selektor Piksi Stojković i FSS pokušali da ga vrate u reprezentaciju Srbije, ali FIFA više nije dozvoljavala promenu nacionalnog dresa. Zato je utakmicu svoje dve nesuđene reprzentacije gledao kao navijač: 

 - Moj deda je Srbin, došao je iz bivše Jugoslavije. Za mene je bila čast da igram za Srbiju, igrao sam u kvalifikacijama za timove do 19 godina. Srbija je pokušala sve da igram na ovom Svetskom prvenstvu, ali FIFA me nije pustila jer sam tada izabrao reprezentaciju Brazila. I na kraju sam propustio i Olimpijske igre, ali to se dešava - izjavio je Lijanko za brazilske medije.

Lijanko je kao igrač iz generacije "1997" bio saigrač sa Nikolom Milenkovićem i Lukom Jovićem u reprezentaciji. Takođe, i sa Vanjom Milinković-Savićem, posle toga saigračem u Torinu, baš kao i Sašom Lukićem ...

- Igrajući za Srbiju bio u timu sa Lukom Jovićem i defanzivcem Milenkovićem. Ali ne samo igrače, imao sam zadovoljstvo da upoznam i komuniciram sa više ljudi, Petkovićem koji mi je pomogao da odem u Srbiju. Tu je trener Siniša Mihajlović, koji mi je postao kao otac. Tako da i ja imam svoje srce u Srbiji.

Interesantno je da je Mihajlović doveo Lijanka, a posle ga je doveo na pozajmicu u Bolonju i tražio ga je sve dok nije otišao u Sautempton.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike