Petrić želi da šetnja Evropom potraje: Imamo tremu - čeka nas 18.000 dece!

02.11.2022

11:26

0

Autor: 24sedam

Crno-beli očekuje duel protiv Slovačkog za plasman u narednu fazu takmičenja u Ligi konferencija

Petrić želi da šetnja Evropom potraje: Imamo tremu - čeka nas 18.000 dece!
Gordan Petrić - Copyright Printscreen/YouTube/FK Partizan Beograd

Trener Partizana Gordan Petrić pred odlučujuću evropsku utakmicu protiv ekipe Slovacko sutra uveče (21.00, Arena Sport Premium 1) u Humskoj kaže da njegova ima ispred sebe jasan cilj, a to je plasman u narednu fazu takmičenja u Ligi konferencija.

Crno-beli su se uprkos veoma jakom sastavu grupe sve do prošlog kola držali na prvom mestu u grupi D. Posle poraza od Nice i pobede Kelna u Češkoj deli ih bod od cilja, ali neće biti isto ako se do evropskog proleća domognu kao prvoplasirani tim ili drugi na tabeli.

U slučaju da završe kao lideri neće igrati baraž duel i direktno će se plasirati u osminu finala Lige konferencije.

- Sutrašnjim mečom završava se ciklus, na nama je da dobijemo ili igramo nerešeno i probamo da se na proleće malo duže prošetamo evropom. Kada sam došao rekao sam da sve zavisi od igrača i sada mogu reći da su oni za sve zaslužni, a da smo mi svi ostali, zaposleni u klubu i stručni štab, bili njihov servis. Imam malu tremu, jer kako čujemo biće oko 18.000 dece koja će doći da nas bodri. Možda će neko od njih sutra biti fudbaler, imamo obavezu da ih ne razočaramo. Dolazi nam ozbiljan rival što pokazuje i to da su preskočili vikend i meč u domaćem prvenstvu kako bi bili što spremniji za nas - rekao je Petrić.

Ekipa Partizana je u grupu D došla iz prvog šešira, ali kada su se nakon toga u žrebu pojavili Nica i Keln, nije bilo previše optimista u pogledu daljeg plasmana.

- Nisam razmišljao ni o Nici, ni o Kelnu, već o prvoj utakmici u Češkoj. Jeste dobro, ali ništa nije završeno. Sve u trenutku može da se okrene, videli ste sinoć šta se desilo u grupi Lige šampiona, kako je Marselj ispao. Moji igrači su izašli iz tog filma koji se tiče kalkulacija. Da se ne bih ponavljao, da će biti pun gas, jasno je šta želimo.

Petrić je siguran da će protiv češkog tima biti velika borba, uprkos činjenici da Slovacko više nema nikakve šanse za prolaz:

- Neće biti laka utakmica. Dolaze i Česi sa ciljem da pobede, u pitanju je novac njima značajan za budžet, a koliko su ozbiljno shvatili sve ovo pokazuje da su minulog vikenda odložili meč sa Spartom. Bitno je da sprečimo goste da dođu dugim loptama do naših 16 metara, potrebno je da budemo agresivniji u bloku. Dosta tereta će pasti na bočne i igrače sredine terena.

Slovacko je neke poraze u kasnijoj fazi takmičenja u grupi doživeo nezasluženo i to je ono na šta Petrić skreće pažnju:

- Pouke smo izvukli. Česi forsiraju direktan fudbal, mnogo direktniji nego Keln. Uopšte nisu naivna ekipa. Nica je imala dosta sreće da ih dobije, Francuzi su tad bili slabiji. Prenećemo igračima šta od njih očekujemo da bismo zaustavili Slovacko, mada ne bi trebalo da se opteretimo njihovom igrom, nego da vrline koje imaju prilagodimo našem stilu. Dosta utakmica je odigrano u međuvremenu, pokazalo se da Partizan može da igra zanimljivi fudbal, sposobni smo da im napravimo veći problem nego na prvom meču. Ideja je da u situacijama koje za nas nisu specifične odradimo sve kako bi trebalo.

Danilo Pantić konkuriše za mesto u timu, baš kao i Kristijan Belić koji je protiv Slovackog u Uherskom Hradištu zaradio crveni karton već posle 20 minuta igre:

- Dača se iznenadio  što je bio starter sa Nišlijama. Donosi "Dača" nešto što trenutno nemamo na sredini terena. Zaviso od dosta stvari da li će početi, ali sigurno će biti deo ekipe. Što se tiče Belića, razgovarao sam sa njim odmah posle meča u Češkoj. Prvo kao roditelj, pa pedagog, tek onda kao trener. Protiv Napretka sam ga, posle žutog kartona, pozvao kraj aut linije da mu dam malo vode, ali i da se ne optereti posle kartona. "Bečka" je takav igrač trenutno, iskustvom će se promeniti - zaključio je Petrić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike