Voša u problemu sa stomačnim virusom cilja nastavak serije pobeda: Imamo obavezu da budemo apsolutno dominantni u gradskom derbiju!

28.10.2022

21:49

0

Strateg Stare dame optimističan pred susret sa ekipom Mladosti GAT

Voša u problemu sa stomačnim virusom cilja nastavak serije pobeda: Imamo obavezu da budemo apsolutno dominantni u gradskom derbiju!
20170521mmRastav01 - Copyright MN Press

Vojvodina je nakon teške prošle sezone i jedne od slabijih pozicija, tokom leta napravila izvesnu reorganizaciju, pa se sada nalaze u gornjem delu tabele.

Ipak, i uspešan niz je imao kraj, pa su vezali četiri utakmice u Superligi bez trijumfa, koju su prekinuli na gostovanju u Kruševcu, slavljem nad Napretkom, 2:0.

Pred meč 17. kola, očekuje ih gradski derbi, pa na svom Karađorđu u subotu od 20 sati, dočekuju ekipu Mladosti.

Šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac očekuje drugačiji meč u odnosu na onaj sa starta šampionata, kada je Stara dama slavila sa 4:0.

- Mislim da će ovo biti drugačija utakmica od one prve, kako sa aspekta igrača koji su igrali, tako i sa apekta dešavanja unutar utakmice. Mladost ima pozitivan niz u nekoliko poslednjih utakmica, ali i mi smo pokrenuli naš u prošloj utakmici i u ovoj moramo da ga nastavimo. Utakmica će se razvijati onako koliko mi budemo uspešni u kreiranju šansi za gol i postizanju pogodaka. Verujem da ćemo uspeti da otvorimo utakmicu onako kako nama odgovara i da ćemo moći potom da je lakše privedemo kraju - rekao je Milan Rastavac na konferenciji za medije i istakao je da pred njima obaveza da upišu novu pobedu:

- Ispred nas je jedna utakmica u kojoj postoji obaveza da se pokažemo kao apsolutno dominantan tim. Neće nam biti lako, ali znamo da nam je to obaveza, a njoj pristupamo maksimalno odgovorno. Postoje svi preduslovi da se to desi, a na nama je da to pred mnogo naših navijača i učinimo.

Rastavac je otkrio da u ekipi imaju problema sa virusom u ekipi, pa u subotu neće biti kompletni.

- Imamo određenih problema sa stomačnim virusom ove nedelje. Pojedini igrači su ga preležali, a neki su danas odsustvovali sa treninga, tako da nećemo imati sve igrače na raspolaganju, ali verujem da će oni koji budu tu opravdati poverenje.

Na kraju, starteg Voše je istakao da se iskristalisalo najboljih jedanaest, ali da je i dalje cilj na rotacijama, pre svega zbog gustog rasporeda. 

- U sličnoj smo situaciji sad kao i na početku sezone, ali sa različitim problemima. U početku smo tražili tih jedanaest koji će homogeno najbolje da funkcionišu, ali ovaj drugi deo polusezone pokazuje da je toliko utakmica u kratkom vremenskom roku da su određene rotacije neophodne. Prema tome, neće se desiti da jedan tim igra više utakmica zaredom, ali je istina da smo sve bliže tome kojih je to najboljih jedanaest koji funkcionišu zajedno - zaključio je trener Novosađana.

Kapiten Stare dame, Stefan Đorđević, saglasan je sa šefom struke i dodao da je pred njima obaveza da trijumfalno okončaju sezonu.

- Sigurno neće biti laka utakmica. Međutim, preostale su još tri utakmice u prvenstvu do kraja polusezone. Idemo prema našem cilju i najbitnije je da smo izašli iz rezultatske krize. Imamo obavezu prema našim navijačima da pobedimo, ne samo ovu, nego i naredne utakmice, uključujući i meč u Kupu. Nijedna utakmica nije laka i zato pozivam navijače da još jednom ispune stadion i da se radujemo svi zajedno posle meča - rekao je bek Vojvodine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike