Trener Voše oduševljen što se navijači vraćaju na Karađorđe: Važnije od pobeda na startu sezone

22.07.2022

15:25

0

Stara dama se vraća na staze stare slave

Trener Voše oduševljen što se navijači vraćaju na Karađorđe: Važnije od pobeda na startu sezone
Milan Rastavac - Copyright Foto: FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine mogu se pohvaliti da su u novoj sezoni Superligi krenuli gotovo fantastično, sa dve pobede, ali što je važnije, prikazali su igru koja je vratila naviječe na stadion.

Novi trener ekipe, Milan Rastavac, zadovoljan je dobrim startom, te je nadahnuto govorio pred novi meč koji će se u nedelju igrati na Karađorđu od 21 sat, kada stiže ekipa Spartaka.

- Očekujem da nastavimo sa dobrim izdanjima i pokažemo da smo sposobni da dominiramo u svim segmentima igre, odnosno da pokažemo da zaslužujemo da pobedimo našeg sledećeg protivnika. Spartak je dobra i iskusna ekipa, u smislu da veliki broj igrača ima kontinuitet igranja u tom klubu, što se i vidi u njihovoj igri, baš kao što se vidi i da imaju dozu zrelosti koju taj kontinuitet donosi. Ne mislimo da će nam zadatak biti lak, ali verujemo u sebe i u to da možemo da ostvarimo pobedu - rekao je Rastavac.

Strateg je istakao da ga opterećuje pozitivan ishod koji imaju u okršaju sa Subotičanima, odnosno 39 pobeda u 66 utakmica, uz deset remija i 17 poraza.

- To me ne opterećuje u meri da kod nas izaziva neka različita razmišljanja ili određene promene. Imamo naš put i ciljeve i fokusirani smo na to, a Spartak je samo jedna prepreka na tom putu. Verujem da našim dobrim izdanjem možemo da neutrališemo deo te neugodne tradicije.

U prva dva meča koji su igrani u ovoj sezoni na Karađorđu, na tribinama je u proseku bilo oko 5.000 navijača.

- Ako smo ja i svi ostali unutar kluba doživeli neku satisfakciju i podstrek za dalji rad, to su bili navijači u prethodne dve utakmice. Dolazak navijača i izuzetno dobra i pozitivna energija tokom meča su nešto što nam u ovom trenutku znači najviše i verujem da će ta podrška iz meča u meč biti sve bolja i jača. I ovom prilikom pozivam navijače da dođu, a mi ćemo se svojski potruditi da uživaju u utakmici - istakao je Rastavac, te se dotakao i zdravstvenog biltena u ekipi:

- Zdravstveno gledano, stanje u igračkom kadru je dobro, jer nemamo povređenih igrača osim Uroša Nikolića, koji će se ovih dana uključiti u rad sa ekipom. Što se tiče sastava za utakmicu protiv Spartaka, on će umnogome ličiti na onaj protiv Mladosti.

Dotakao se trener Lala i kvaliteta narednog rivala.

- Spartak je ekipa koja ima timski kvalitet i u čijoj igri postoje neki automatizmi koje su stekli kroz kontinuitet igranja zajedno. Najopasniji su po bokovima, sa Srećkovićem i Todoroskim, jer to su igrači koji individualno mogu mnogo da donesu svom timu. Naravno, trudićemo se da im te dobre strane onesposobimo i da se nametnemo tako da oni moraju mnogo više da se bave defanzivom - smatra Rastavac, koji nije izostavio da pohvali i svoje igrače, tačnije novajlije Iva Baraja i Mamadu Traorea.

- Izuzetno sam zadovoljan brzinom kojom su se stranci uklopili. Kada stranac dolazi u našu zemlju, postoji 1.000 faktora koji mogu da utiču na njega, i pozitivno i negativno, tako da, koliko god da je on dobar, doza rizika uvek postoji i toga moramo biti svesni. Imali smo sreće da su njihovi karakteri takvi da su uspeli jako dobro da se adaptiraju. To se iskazuje kroz njihovu mirnoću na terenu i van terena, ali i pokazivanjem kvaliteta koji oni nesporno imaju, samim tim što smo ih na osnovu toga i birali. Verujem da su se namestili i nagovestili svoje kvalitete, ali i da imaju još mnogo prostora da napreduju.

Na kraju, prokomentarisao je i povratak, ali i želju navijača da ponovo prate klub kao u slavnim danima, naročito nakon prošle sezone, koja je bila i te kako turbulentna.

- Maksimalan učinak u prva dva kola mi se manje sviđa od ove parole, jer ona je nešto što pokreće sve. Mi svi znamo da će ovo da traje, a rezultat ćemo definisati na kraju. Da bi to moglo da se odvija pozitivno i povoljno, svi moramo biti uključeni. Mnogo se radujem zbog toga što se Novi Sad fudbalski probudio i što ima veru u to što radimo, što će sigurno biti jedan veliki podstrek za sve nas tokom ove sezone - istakao je Rastavac.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike