Vojvodina čeka Zvezdu! Rastavac zna slabu tačku šampiona

19.10.2022

14:26

0

Autor: 24sedam

- Nemamo šta da izgubimo, možemo samo da dobijemo - smatra strateg Novosađana

Vojvodina čeka Zvezdu! Rastavac zna slabu tačku šampiona
Milan Rastavac - Copyright MN Press

Vojvodina i Crvena zvezda nisu odigrali u prvobitno određenom terminu utakmicu Superlige zbog obaveza beogradskih crveno-belih u Evropi, ali je sada došlo vreme za veliki derbi.

Igraće se na "Karađorđu", a šef stručnog štaba domaćina Milan Rastavac smatra da njegov tim nema šta da izgubi.

- Verujem da je ispred nas utakmica u kojoj Vojvodina nema šta da izgubi, a može mnogo toga da dobije. Imamo zadatak da u jednom periodu napravimo snažan kolektiv, a pod tim podrazumevamo i tim na terenu, ali i sve strukture unutar kluba koje treba da funkcionišu na jednom visokom nivou. Ovu utakmicu vidim kao ispit snage našeg kolektiva, naše uprave, tima i navijača. Ne bih mnogo pričao o ekipi Crvene zvezde, koja je pokazala svoj kvalitet. Glavni igrači Zvezde opšte poznati su svima nama.

Ekipa Vojvodine ima svoje uspone i padove, ali verujemo u to i da u napadačkom delu tima imamo igrače koje možemo više da koristimo, baš kao i u fazi odbrane. Naš cilj je da dođemo na taj nivo da možemo da odgovorimo svakom rivalu, sa pobedničkim stavom i željom da osvojimo bodove. Ti bodovi nose istu težinu i protiv Zvezde i protiv nekog drugog rivala. Treba igrati dobar fudbal i doći u priliku da se osvoje ti bodovi na svakom meču - rekao je Rastavac i dodao da njegov tim ne razmišlja o negativnoj tradiciji protiv Crvene zvezde.

- Verujem da smo sa dobrim rezultatima od početka sezone, na neki način preboleli te poglede u prošlost i da možemo da se okrenemo sami sebi. Ujedno je ovo i za nas dobar test da vidimo da li smo prevazišli neke stvari. Ja verujem da jesmo, ali to treba da pokažemo i na terenu. Postoji ta težina koju nose utakmice sa tim rivalima sa kojima imamo negativan saldo, ali verujem da to možemo da prevaziđemo baš sutra - naglasio je Rastavac.

Moguća zamena karata

- Svi oni koji su sačuvali ulaznicu sa meča protiv TSC-a moći će da je zamene za ulaznicu za meč protiv Crvene zvezde, a zamena ulaznica će se vršiti od ponedeljka do četvrtka od 10 do 18 časova u prostorijama FK Vojvodina na zapadnoj tribini stadiona.

Prilikom zamene ulaznica, neophodno je sa sobom poneti ličnu kartu ili neki drugi lični dokumenat - takođe je objavljeno na sajtu.

Trener Novosađana očekuje određene rotacije u timu Crvene zvezde, a takođe je najavio promene i u svojoj ekipi.

- Očekujem da će Zvezda rotirati tim, ali ne znam u kom smeru, zato i ne želim da se opterećujemo time. Kada se mi postavimo na taj način da se suprotstavimo jednom značajnom i visokom nivou, onda nam je svejedno protiv koga ćemo igrati. Biće rotacija i u našoj ekipi pred svaku utakmicu, jer to zahteva raspored.

S druge strane, koliko god se pripremamo za svaki meč, imamo zadatak da što veći broj igrača osposobimo za tu generalnu ideju u igri Vojvodine i na nekom dugoročnom planu. Slabost Zvezde može da bude brza transformacija koje oni u nekim trenucima teže brane. Jednostavno, Zvezdu morate nečim iznenaditi ako želite da je pobedite. Do toga možemo doći kroz čvrstu i agresivnu odbranu - zaključio je Rastavac.

Ulaznice za meč koji će biti odigran sutra (18.55, TV Arena sport) biće prodavane po sledećim cenama 1.000 dinara za zapad i po 500 za sever i jug.

Takođe, iz Vojvodine su poručili da je, iz bezbednosnih razloga i u dogovoru sa policijom, odlučeno da zapadna, istočna i severna tribina budu predviđene za navijače Vojvodine, dok je za gostujuće navijače predviđena južna tribina. Na zapadnu, istočnu i severnu tribinu stadiona neće biti dozvoljen ulaz osobama sa obeležjima Zvezde.

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike