Košarkaši Partizana treba da nam budu uzor: Umor izbacimo iz glave - da ne bude "Ljuljaj Javore"!

22.10.2022

15:08

0

Trener crno-belih Gordan Petrić poziva na oprez pred meč sa timom iz Ivanjice

Košarkaši Partizana treba da nam budu uzor: Umor izbacimo iz glave - da ne bude "Ljuljaj Javore"!
Tan2022-10-6_23642242_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meišner

Fudbaleri Partizana dočekuju Javor u nedelju (19.00. TV Arena) u 16. kolu Superlige, a trener crno-belih Gordan Petrić svestan je da su njegovi igrači umorni posle serije teških utakmica.

On je svoje igrače uporedio sa košarkašima Partizana koji su u dva dana imali dva izuzetno važna meča.

- Dobro je što imamo raspored takav da igramo dosta utakmica kod kuće. Već sam rekao da bi to trebalo da iskoristimo. Igrali smo sa Čukaričkom, Napretkom, pa sa Javorom, Radničkim... Moramo da budemo mudri i pametni, pa da kažem i lukavi da dobijemo utakmicu i da nam se ne desi slučajno ono što se dešavalo i na našem i na Zvezdinom stadionu, da ne bude 'Ljuljaj Javore', već moramo da budemo oprezni - poručio je Petrić i dodao:

- Prošlo je par dana, igrači su se osvežili, ali kad pričamo o umoru, stvarno su bili u nekim situacijama umorni i protiv Čukaričkog i Napretka, ali i košarkaši su igrali u utorak i četvrtak, morali su da urade posao i uradili su ga na pravi način, a igraju opet u ponedeljak. Taj umor mora da se izbaci iz glave.

Petrić se osvrnuo da za nekih dve nedelje počinje pauza zbog Mundijala, a onda sledi i zimska pauza.

- Ima još dosta da se odigra i želja mi je da se igrači ne povrede i da mogu da izdrže ovih sedam utakmica, pa ćemo videti. Posle ima mnogo odmora. Ima nekih 40 dana odmora. Kad pogledate, mi koji smo igrali u Evropi pripremali smo se jednom, ovde se priprema dva puta, taman kad uđeš u ritam preseče te pauza, pa onda posle 7-10 dana ideš u trku. To možda i nije dobro za organizam. Čeka nas pauza od 13. novembra do 4. februara. Tri meseca, kao da sam pešadinac u vojsci... Videćemo - zaključio je Petrić.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike