Petrić najavio promene u Partizanu! Želim da budemo surovi! (VIDEO)

18.10.2022

16:41

0

Trener crno-belih uporedio je Belića sa italijanskom legendom

Petrić najavio promene u Partizanu! Želim da budemo surovi! (VIDEO)
gordan petrić - Copyright Printscreen/YouTube/TV Arena sport

Fudbalski klub Partizan nakon lošeg početka sezone i promene trenera, nalazi se u uzlaznoj putanji. Od momenta kako je Gordan Petrić preuzeo tim, crno-beli igraju sve bolje, a zadovoljni su i navijači. Upisali su bitne pobede u Ligi konferencije, a sve su bolji i u domaćoj ligi. 

Sada su ponovo u igri za prvo mesto na tabeli Superlige, dok su u posle četiri kola u evropskom takmičenju, prvi u grupi sa osam bodova, tri više od Nice, a četiri od Kelna i Slovackog.

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić gostovao je na TV Arena sport i govorio o svojoj ekipi koja je vezala šest trijumfa u prvenstvu i dve u evropskom takmičenju.

- Igračima sam dozvolio da naprave grešku tokom utakmice, treninga... Ali, zna se crvena linija. Tražim da rade samo ono što znaju, da pruže maksimum. Kada se to radi, onda dolazi i do rezultata. Igrači su tu veoma bitni, njihov kvalitet, a Partizan ima kvalitetnu ekipu - rekao je Petrić na početku razgovora za TV Arena sport, a potom se dotakao i crvene linije:

- Ne mogu da se igraju u 16 metara, bez sramote, da izbace loptu u aut, korner... Da rade posao na delu terena na kom igraju. Napadači da se ne igraju previše, nego da su konkretni. Da imaju maštu, ali da se zna kada i kako treba da reaguju. Nijedan problem nisam imao što se tiče ponašanja. Oni su plaćeni da budu profesionalci, odrade sve što treba - kazao je Petrić.

Trener crno-belih ističe da je obaveza Partizana da igra napadački fudbal.

- Partizan ne zna drugačije da igra nego napadački, da li ja bio trener ili neko drugi. Sama postavka i kvalitet igrača te tera da igrač napadački. Nekad to iskoristimo, nekad ne, ali za sada to ide kako treba - naveo je Petrić, pa se dotakao i pobeda nad Kelnom u Ligi konferencije:

- Zamajac je bio protiv Vojvodine, kada smo pokazali da smo spremni. Mnogo ljudi misli da je pobeda nad Kelnom bila slučajna u Nemačkoj. Ali, to samo pokazuje da je fudbal igra 10 na 10. Sve se to zaboravlja. Nakon Kelna usledio je Čukarički, tu se video umor.

Petriću su navijači i skandirali sa tribina.

O reprezentaciji

- Napravili smo veliki uspeh time što smo na Svetskom prvenstvu. To je totalno drugačije takmičenje, na svaka tri-četiri dana je utakmica. Piksi ima tu rutinu, znanje da vodi te igrače, da balansira. Oni imaju kvalitet pa imaju. Opet, i ekipe poput Brazila, Švajcarske razmišljaju isto. Želim našoj reprezentaciji svu sreću - rekao je Petrić

- To je sve lepo, ali sve sam prošao u životu, i skandiranje i 'pljuvanje'. Mi smo samo deo sistema koji pomaže igračima da se dobro osećaju u klubu. Ima i naše koristi, ali sve je na igračima. Trenera stvaraju igrači, sve je to njihova zasluga. A, na njama je da sve držimo čvrsto na zemlji da bi oni pružali maksimum - rekao je Gordan Petrić, a potom je progovorio i pojedinačno o igračima, pa se dotakao Kristijana Belića i tom prilikom ga uporedio sa nekadašnjim fudbalerom Đenarom Gatuzom.

- Sumnjalo se u njegov kvalitet, a on iz utakmice u utakmicu napreduje. Kada je dobio crveni karton, razgovarao sam sa njim pre svega kao roditelj, pedagog, pa tek onda kao trener. Ako izbaci to iz glave, više neće biti igrač kakav je sad. On će agresivnost da ublaži iskustvom. To je igrač koji pomera celu našu ligu unapred, verovatno je igrač koji uzima najviše lopti. Gatuzo je bio isti kao on, uvek je dobijao žute, crvene kartone, pogotovo u Škotskoj, gde je ta agresivna igra - rekao je Petrić i najavio promene tokom prelaznog roka: 

- Ovo što imamo je dovoljno do 13. novembra. Neke stvari će se promeniti. Kada će? Ako neko ode, drugi može da dođe. Nisam za dupliranje pozicija. Naravno da bih voleo najbolje igrače na svetu, ali to je nemoguće.

Na kraju, rekao je i gde vidi Partizan za godinu dana.

- Partizan će sigurno napredovati. Sigurno će biti bolji. Vidim da se protivnici u svakoj utakmici plaše od nas, a ne mi od njih. Želim da Partizan bude surov, da dobijanje bude rutina i da koliko-toliko navijačima ulepšamo gledanje fudbala, a mislim da su u mnogim utakmicama uživali.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike