Jadno i bedno! Dalibora pretuklo 6 hrabrih kukavica! Na konferenciji pušten i snimak prebijanja navijača Partizana (VIDEO)

19.10.2022

10:44

0

Autor: 24sedam

Incident je do tančina opisao i generalni sekretar JSD Partizan, Tanasković

Jadno i bedno! Dalibora pretuklo 6 hrabrih kukavica! Na konferenciji pušten i snimak prebijanja navijača Partizana (VIDEO)
dalibor petrović željko tanasković (3) - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Navijača Partizana, Dalibora Petrovića pre nekoliko dana na stadionu u Humskoj pretuklo je obezbeđenje generalnog direktora FK Partizan, Miloša Vazure. Tim povodom, Petrović je u prisustvu generalnog sekretara JSD Partizan Željka Tanaskovića održao konferenciju za novinare u Medija centru u Beogradu.

- Hvalamedijima što su se odazvali pozivu povodom ovog nemilog događaja. Takođe hvala i klubovima iz JSD Partizan, odnosno većini koja je odlučila da da poverenje predsedniku Ostoji Mijailoviću. Ovde sam kao generalni sekretar, ali i kao neko čiji je član porodice Dalibor. Upoznali smo se kada je imao 12 godina i kada je bio u Domu za nezbrinutu decu. Od tada ja brinem o njemu i on je faktički član moje porodice. Ovo shvatam i lično.

24sedam/Dejan Petković
 

Dalibor nije samo navijač, on je neko ko istinski voli Partizan i njemu je Partizan obojio život. I sklonio mu misli sa teškog detinjstva. Mnogo više voli Partizan od onih koji su učestvovali u nemilom događaju - kazao je u uvodnoj reči Tanasković.

Zatim je nastavio o incidentu.

- Tog, 13. oktobra, pred utakmicu sa Kelnom, Dalibor kao i svaki put otišao u prostorije FK Partizan po akreditacije kako bi mogao na osnovu ugovora prodaje kokice. Kao i da akreditacije da svojim radnicima. Kada je došao, prišao mu je komesar za bezbednost Šljukić i rekao da sačeka, da pita Vazuru da li može da nastavi sa prodajom kokica.

Izlazili su određeni ljudi i pozdravljali se sa Daliborom jer ga svi poznaju u crno-beloj familiji. U određenom trenutku šest hrabrih kukavica su uhvatili Dalibora, počeli da ga dave, zavrnuli mu ruku i ubacili u prostoriju, i tukli.

Sreća, pa je Dalibor predosetio, pa je telefon u džepu stavio na audio snimanje. I kompletan snimak ćete čuti. To je strašno. Meni odjekuju jauci svakog dana, a mogu da zamislim kako je Daliboru svakog dana. Znam da je skroman i znam da ne spava, jer kada vas šestorica tuku morate da imate posledice. Imamo medicinske nalaze, došla je Hitna pomoć, policija... Proveo je sedam sati u Hitnoj pomoći, a sve se to, tragično. dešava u prostorijama naše crno-bele porodice.

Verovao sam da će predstavnici fudbalskog kluba doći u JSD da bismo sve rešili unutar porodice, ali ne da nije bilo sastanka, već se daju izjave da to toga nije ni došlo. To je jadno i bedno.

Ja sam neko ko je na ovoj poziciji kao bivši sportista i poručio bih onima koji sede i čvrsto drže fotelje, da smo mi sportisti učeni da se i u pobedi i porazu ponašamo dostojanstveno. A ko se nije bavio sportom nema taj osećaj. Ovo se dogodilo jer je Dalibor stao na stranu koja podržava Ostoju Mijailovića i koja je pobedila na vanrednoj Skupštini. I to možete da čujete na snimku kada privatno obezbeđenje Vazure prebija Dalibora, da govore pogrdne reči za predsednika Mijailovića.

Kada sam ja ušao u JSD, Dalibor je stajao iza mene i snimao. I zbog toga je faktički pretučen. Ko drugačije misli, može da dobije batine, a daleko bilo i možda da izgubi glavu. Mi smo ovu konferenciju sazvali da bi se znalo šta se tačno desilo. Bitno je da je Dalibor bio u Klubu na osnovu ugovora o prodavanju kokica.

Čvrsto verujemo u policiju i državne organe i očekujemo da se vinovnici procesuiraju. Jadno i bedno je da šestorica tuku i da istovremeno vole Partizan. Šta to neko brani, kada na ovaj način brani sebe. Krivo mi je što se ovo dogodilo u našoj kući, jednoj od najtrofejnijih i što ove probleme nismo rešili u kući. Da ne bi kružile neistine, pustićemo audio snimak dok su tukli Dalibora, a moći ćete i na monitoru da vidite njegove slike sa legendama Partizana. judima koji istinski vole sport, sa mojom porodicom.

Neko ko je imao veoma teško detinjstvo, da doživi da ga tuku i na ovaj mu način pokazuju da ne pripada tu - kazao je Tanasković, a zatim je pušten snimak.

Dok se čuje snimak, Dalibor je pokrio uši rukama, kako ponovo ne bi proživljavao mučne scene.

Čule su se i psovke na račun Mijailovića, a onda je Tanasković prekinuo emitovanje snimka.

-Žalosno u ovoj priči je da je tog dana najhrabrija bila gospođa koja kuva kafu. Otvorila je vrata i rekla da ga ne tuku. Hvala joj i ko zna šta bi bilo da ona nije ušla. Izvinjavam se Daliboru što ga traumiramo, ali ja ću dati sve od sebe da se počinioci pronađu - završio je Tanasković obraćanje, a onda je i Petrović dobio reč.

- Kada smo igrali najvažniju utakmicu, ništa nije ukazivalo da će se biti neke situacije. Normalno sam ušao u klub. Popeo se gore, u kancelariji je bio Šljukić. Rekao sam da sam došao po propusnice da prodajem kokice. Rekao mi je da sačekam da vidi sa Vazurom da li ću da nastavim da radim. Rekao sam, sačekaću i na stadionu sam bio 45 minuta.

Čekao sam odgovor. U Vazurinoj kancelariji je bio pet minuta. Vratio se u svoju. Posle nekoliko minuta iz Vazurine kancelarije je izašao Blagojević i pitao me "Šta ti treba Dačo?! Rekao sam da čekam Šljukića za akreditacije. Na to je Šljukić rekao, "to ćemo tek da vidimo".

Pokazao je Blagojeviću da krenu i ja sam odmah video "koliko je sati". Uključio sam telefon, a imam i snimak šta su pre toga rekli. To ću da dostavim policiji. Kada su otišli do druge kancelarije, izleteli su momci. I oni su mi se javili pre toga, i nisam sumnjao da će da me prebiju.

Posle 2-3 minuta, uhvatili su me za gušu, ubacili u kancelariju, bacili na pod i tukli me i rukama i nogama. Jedan je bio ispred vrata, a ostali unutra. Stvarno sam se uplašio i ovo mi se nikada nije desilo. Volim Partizan više od porodice. Kažu da su me navijači tukli, ali to nije tačno. Mogu da se zahvalim svim navijačima, i onima koji su mi pružili podršku. Hvala i navijačima Crvene zvezde koji su me podržali. Podržali su me i sportisti - zaključio je Petrović.

A zatim se prešlo i na pitanja novinara, a prvo je bilo kakva reakcija države se očekuje.

- Verujemo u policiju i državne organe. Napravljen je zapisnik i očekujemo da će u najkraćemo roku vinovnici biti procesuirani. I da će ti koji su dali nalog, takođe odgovarati pred zakonom - kazao je Tanasković.

- Znamo njihova imena, Dalibor ih je prepoznao (ljude koji su ga tukli) i verujem da će policija da odradi posao. Postoje svedoci, audio snimak i jasno se može utvrditi gde je Dalibor bio u tom trenutku. Pustićemo policiju da radi svoj posao - dodao je između ostalog Tanasković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike