Kud plovi Vazurin brod: Stadion Partizana i SC Teleoptik pod hipotekom, dug ne prestaje da raste!

05.10.2022

08:07

0

Autor: 24sedam

Niko pouzdano ne može da kaže koliki je dug crno-belih

Kud plovi Vazurin brod: Stadion Partizana i SC Teleoptik pod hipotekom, dug ne prestaje da raste!
20210515mmVuceli01 - Copyright MN Press

Koliki je dug FK Partizan? Ovo pitanje muči sve iskrene partizanovce već mesecima i nikako da se veo tajne skine sa ovog podatka objavljivanjem finansijskog izvešataja za 2021. godinu.

Ono što dosad nije moglo da se sakrije je dug prema državi! Na ime neplaćenih obaveza država potražuje od FK Partizan 1.400.000.000 dinara što je na današnji dan prevedeno u evre dug od oko 11.860.000.

Kako bi se ovaj problem rešio uprava Miloša Vazure i Milorada Vučelića odlučila je da 3. juna stavi stadion pod hipoteku, kao i SC Teleoptik kao garanciju da će ispuniti svoje obaveze.

Printscreen/YouTube
 

 

Prevedeno na rečnik običnih ljudi, ako Partizan ne bude sposoban da otplaćuje rate duga u dogovorenoj dinamci, svi ovi objekti koji su bili u njegovom vlasništvu prećiće u ruke države, a klub će tada u najboljem slučaju dobiti status "podstanara".

Iznos od 11,8 miliona evra nije najveći deo tog gorkog kolača. Strahuje se da milionske iznose od Partizana potražuju komunalci, elektrodistribucija, bivši i sadašnji igrači, menadžeri igrača ... Pouzdano se može reći da u najvećem broju slučajeva mladim igračima stipendije nisu plaćene već godinama. Kasni se i do 36 meseci, a to su uglavnom iznosi od 500 do 1.000 evra.

Podsećamo, najveći deo ove uprave stigao je u klub posle abdikacije Dragana Đurića, nasledivši dug koji je jedva prelazio deset miliona evra i odmah je prihodovano 3.500.000 od prodaje Petra Škuletića u moskovsku Lokomotivu.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike