Ko je pretučeni navijač Partizan? Odrastao u domu, pa postao humanitarac, i dan-danas pomaže deci!

14.10.2022

08:23

1

Dalibor Petrović našao se na meti dvojice mladića u prostorijama stadiona u Humskoj

Ko je pretučeni navijač Partizan? Odrastao u domu, pa postao humanitarac, i dan-danas pomaže deci!
dalibor dača petrović (3) - Copyright Facebook/Dalibor Daca Petrovic

Tokom jučerašnjeg dana, uoči utakmice Partizana i Kelna u Humskoj ulici, na stadionu je pretučen Dalibor Petrović, dugogodišnji navijač crno-belih. Petrović je ranijih godina, uoči utakmica fudbalskog, košarkaškog i odbojkaškog kluba, dobijao karte za mečeve, a od prošle godine on ima aparat za kokice i dozvoljeno mu je da ih prodaje kad su utakmice u Humskoj.

Juče je došao pred početak meča, kada su mu pored kafe bara u hodniku prišla dva momka koja su odmah počela da ga vređaju. Jedan ga je ugurao uz zid i pored činjenice da je bilo još nekih ljudi u holu. Petrović je tada kazao da je došao po karte i da vidi oko kokica, ali je drugi krvnički krenuo da ga udara i vređa. Dalibor je uspeo da uključi telefon koji je držao sa sobom iako su hteli da mu uzmu. Čuje se bolno jaukanje kad ga udaraju i kako ga teraju da "ide kod Ostoje", nakon čega se oglasio i predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Ostoja Mijailović.

A ko je zapravo 37-godišnji Dalibor Petrović?

 

 

Reč je o nekadašnjem štićeniku Doma "Jovan Jovanović Zmaj", koji je odrastao u ovoj ustanovi, a potom se bavio humanitarnim radom i redovno pomagao svom domu i deci koja su u njemu.

Tokom 2010. godine, Petrović je pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za izgradnju sportskog terena u ovoj ustanovi, a deci je i organizovao odlazak na utakmice voljenog Partizana.

- Uvek sam voleo fudbal. Sećam se kako je meni i mojim drugarima nedostajalo da teren bude uređen, da imamo golove i da bar na tren osetimo čari prave fudbalske utakmice - rekao je za Blic, Dalibor Petrović.

- Organizovao sam humanitarni turnir u malom fudbalu „Voždovac 2010” i od sredstava koja su prikupljena od sponzora biće izgrađen teren u sklopu Doma. Želim da se klinci bave sportom, bolje je da igraju fudbal nego da žickaju na ulici, kad sam ja uspeo da se otrgnem od loših stvari kojima smo svi bili izloženi, mislim da mogu i ostala deca, a sport je pravi put koji vodi ka tome.

U međuvremenu, bio je u poseti domu, kada mu je priređena emotivna dobrodošlica.

- Zamalo nisam zaplakao - kratko je rekao, pa je otkrio šta je poručio mališanima:

- Najbitnije je da budete dobri, da se družite i da se bavite sportom, jedino tako ćete da uspete u životu - nema prevare, nema laži, nema krađe, samo pošteno - poručio im je i dodao:

- Obećao sam im da ću ih kad-tad odvesti i na neku utakmicu, nadam se da ćemo moći da organizujemo grupni odlazak - rekao je Dalibor, uz isticanje da im je u prikupljanju lopti pomogao Savez za školski sport Srbije u kojem je radio tokom te 2018. godine.

Dok je živeo u domu, Dalibor je upoznao i proslavljenog odbojkaša Željka Tanaskovića, koji je živeo u blizini.

- Poznajem ga, evo skoro 20 godina. Pošten je i vredan. Podržavam ono što radi za decu iz Doma i spreman sam da mu zajedno sa svojim prijateljima pomognem u realizaciji i ostalih ideja da im pomogne - rekao je Tanasković, pisao je tada Blic.

E to je čovek koji je pretučen uoči fudbalske utakmice!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike