Mijailović jasan: Nisam se plašio ni Velje Nevolje kad su mi slali vence, a kamoli trećerazrednih kriminalaca

14.10.2022

17:53

0

Prvi čovek JSD i KK Partizan govorio je o raznim temama vezanih za crno-belu porodicu

Mijailović jasan: Nisam se plašio ni Velje Nevolje kad su mi slali vence, a kamoli trećerazrednih kriminalaca
partizan j (4) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik JSD i KK Partizana Ostoja Mijailović rekao je da se nije plašio Velje Nevolje, a kamoli trećerazrednih kriminalaca.

- Većina klubova je bilo pred kamerama, svakog sam prozvao i svako se predstavio imenom i prezimenom. Zašto nisu nekoga okrivili da se lažno predstavio? Većina je većina, ko gubi ima pravo da se gubi. To ono što su iznosili su klasične floskule. Optužiti Andreu Arsović da je nekome dala lažno ovlašćenje... taj koji nije radio fizičko treba da ustane pre nego što pomene njeno ime. Šta sam je ja? Primorao da da lažno . Vučelić je čovek koji ima 75 godina, koji je ograničenih kapaciteta verovatno i zbog bolesti koju je prošao, imate i ovog malog koji misli da je Partizan njegova privatna imovina, okupio je nekoliko kriminalaca oko sebe. Juče je pretučen dečko na stadionu, šest momaka iz njegovog obezbeđenja. I mi ćemo sada reći da njih ne podržavaju kriminalci? Kriminal je iza cele priče. Momak je došao i pitao da li može da prodaje kokice. Na snimku se čuje da mu kažu da dođu u kancelariju da se dogovore. Prilaze mu momci iz Vazurinog obezbeđenja i kreću da ga tuku. Ja sam imao raznorazne pozive. MIslite da se plašim? Nisam se plašio ni kada je bila priča oko Velje Nevolje, kada su mi slali posmrtne vence. Sada treba da se plašim trećerazrednih kriminalaca - počeo je Mijailović za beogradske medije.

Prvi čovek JSD i KK Partizan demantovao je glasine da želi nešto da gradi na samom stadionu i da je to njegov krajnji cilj.  

- Ako ćemo mi kao Partizanovci da dozvolimo da na stadionu imamo restoran gde se muče ljudi, imamo četiri kamere skrivene ispod jedne. To je krivično delo i podnećemo prijavu. Ta priča da ja hoću da gradim tamo nešto, da imam lični motiv pored svih kompanija... Moj motiv je nepravda - kaže Mijailović i dodaje:

- Postoji jasna razlika između našeg i njihovog odnosa prema navijačima. Naši navijači su ove godine kupili 1.500 karata i time uplatili 150.000 evra klubu. Sad ja imam dil sa našim navijačima, da vadim pare i vraćam. Nisam želeo da pokleknem i da dozvolim da navijači upravljaju klubom. Zašto je košarkaški klub bio izuzet od kriminala. Zato što sam ja sarađivao sa njima ili zato što sam imao stav prema njima. Sve navijače poštujem, ali huligane ne.

Mijailović je odbacio svaku mogućnost da je on odgovoran za bacanje baklji na teren na meču sa Kelnom.

- To je pokušaj da se pokrije nepravda što su momka pretukli. On je već podneo prijavu u policiji. Neće proći optužba da iza baklji stojim ja. Mi smo sa njima imali niz sastanaka, za sav novac koji su podizali i za koji nemaju pokriće će ići prijava. Neće im proći lažna kampanaja protiv mene i moje porodice. Ja nikome ništa ne dugujem. Dugujem samo državi - poručio je Mijailović.

Mijailović je između ostalog objasnio koliko pečata ima Sportsko društvo, obrazlažeći da druga strana ne govori istinu.  

- Mislim da je tema potpuno jasna, po APR i svim drugim aktima, ova Skupština SD Partizan je potpuno legitimna i po zakonu izabrana. Ja nemam šta novo da kažem, kamere su sve zabeležile do našeg dolaska na stadion, videli ste da nismo mogli da uđemo na stadion, svi mi koji smo došli. Krenula su administrativna osporavanja od strane predsednika FK Partizan, ne SD Partizan, zato što je gospodin Obućina bio u sali, a ne na mestu na kojem je trebalo da bude, da on proverava dokumentaciju. 

Predsednik JSD i  je govorio i o tome da li je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zauzimao stranu i davao podršku bilo kome u sagi koja se dešava u Partizanu.

- Ja nisam razmišljao da govorim o tome, ali ću odgovoriti na vaše pitanje. Mislim da je to nepravedno prema instituciji koju predstavlja predsednik države. Mislim da to nije etički prema nekom čoveku koji predstavlja sve nas zajedno kao predsednik države, da se bilo ko poziva na njega. Ja se nikada nisam pozvao na njega, da se razumemo. Neka dođu sa jednim dokazom da sam ja spomenuo državu ili predsednika države, niti jednom. Niti se on mešao u to, niti to treba da bude njegov posao. S druge strane, on kao čovek i institucija ima pravo i lično da navija za neki drugi klub. On nema ni pravo da se meša u ovaj naš izborni proces i to je ključna rečenica - istakao je Mijailović i nastavlja:

- Ja se nisam pozivao na njega niti se on mešao, niti su se mešale državne institucije u ovo. Neko je spomenuo predsednika APR, ja njega u životu nisam upoznao, da ga oni nisu stavili i mešali u ovo, ne bih znao ni kako izgleda. Imali ste jedan interesantan detalj koji su svi propustili. Prvi snimak koji je izašao, kamere koje su snimile moj ulazak su vlasništvo FK Partizan. Nadzor nad tim kamerama je kontrolisao FK Partizan. Izašao je prvi, isečeni snimak gde ja kao Vazuri otimam neke papire. A onda postoje neki ljudi tamo, kojima je verovatno dosta tih prevara i mutnih radnji koje oni rade, pa su na internet izbacili celokupan snimak, gde se posle 15 minuta videlo da on zapravo otima papire, što je zaista i bilo tačno. A oni su plasirali namontiran snimak, da bi optužili mene.

Mijailović je odgovorio i na optužbe o tome da je falsifikovao pečat, kako bi mogao da se registruje u APR.

- U prijavi ka meni i ostalim klubovima, Blagojević, koji je funkcioner rukometnog kluba, daje izjavu da je on držalac nekog pečata SD Partizan i da on garantuje pod materijalnom i krivičnom odgovornošću da je to jedini pečat koji postoji, da bi onda moji advokati pregledali sva dokumenta koja su oni prethodnih dana pečatirali i dostavićemo to uz tužbu. Nisam želeo da to donosim ovde i pokazujem kao đak prvak crteže koje crtam ovde. Postoje dva različita pečata, jedan na ćirilici, jedan na latinici. Jednim su pečatirane tužbe, a drugim su pečatirani dokumenti koji su, recimo, slati klubovima kao poziv za skupštinu. Vidi se jasno da postoje sa njihove strane dva pečata. A on u prijavi garantuje i navodi da postoji jedan.

Prvi čovek JSD Partizan smatra da je logično da ako imaš više pečata da ne mogu da budu isti. 

- Naravno da kada imate nekoliko pečata nijedan ne može biti isti. Ne mogu se napraviti dva ista pečata, to je nemoguće, da neko napravi dva ista pečata. Sad je pitanje koliko pečata ima, oni tvrde da ima jedan. A mi imamo dokumente koji se pojavljuju sa njihove strane, sa dva pečata. SD Partizan ima nekoliko pečata, kao društvo koje postoji toliko godina, kao kompanije koje imaju po četiri, pet pečata. Dokaz da oni ne govore istinu je to što imaju dva dokumenta u nekoliko dana overena sa dva različita pečata - zaključio je Mijailović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike