Šta će raditi Partizan ako stigne ponuda za Dijabatea? Petrićeva skrivena poruka o budućnosti u fudbalu

18.10.2022

18:19

0

Trener crno-belih govorio i o poređenju sa Osimom

Šta će raditi Partizan ako stigne ponuda za Dijabatea? Petrićeva skrivena poruka o budućnosti u fudbalu
Gordan Petrić - Copyright Printscreen/YouTube

Trener fudbalera Partizana, Gordan Petrić, večeras je imao još jedno zanimljivo gostovanje, i to na RTS-u, gde je govorio i o planovima u zimskom prelaznom roku.

Nakon teškog i neupešnog početka sezone za crno-bele, na klupu je stigao Gordan Petrić, koji je, kako vlada mišljenje među navijačima kluba iz Humske, preporodio Partizan.

Fuseni Dijabate, koji je stigao letos, brzo se uklopio u tim, pa sada ima jednu od vodećih uloga. Pitanje se samo nameće, da li će Partizan uspeti da ga sačuva.

- Ako dođe ponuda za Dijabatea, navijači moraju da znaju, imate dve strane, za i protiv. Kad saberete sve šta dobijate, jer morate da plaćate i igrače i radnu zajednicu... Ja ne znam koliki je Partizanov budžet, ali je jasno da se mora obezbediti ogromna suma novca - kazao je Petrić, pa istakao i ko je nazaslužniji za dovođenje ovog pojačanja:

- Iliev je pogodio sa dosta igrača, sve što se tiče stranaca je njegova zasluga i zasluga Rusmira kao glavnog skauta i Ivice Kralja koji je doskora bio na čelu skauting službe. Dakle, ta grupa Iliev, Kralj i Rusmir je našla Dijabatea. Ali, bilo je i ranije kvalitetnih stranaca, Leonardo, Rikardo, Natho.

Nedavno je, nakon dve pobede nad ekipom Kelna u Ligi konferencije, njegov kum Zoran Bata Mirković, pokrenuo temu u javnosti - da li je Gordan Petrić ''novi Ivica Osim''?

- Građom i stavom podsećam na Ivicu Osima, ali rekao sam da će mnogo vode proteći Dunavom i Savom dok ja budem blizu njega. Ne njega nego svih trenera. Ovo je za mene tek početak. "Švaba" je bio specifičan, u pola sata sve objasni. Uprosti sve stvari, ali nekada je bio težak u trenerskom smislu. Mnogo je tražio, treninzi su trajali i po dva sata. Mnogo posla je predamnom, pitanje je da li ću se posvetiti fudbalu kao on, a to ne znam. Uživam sada, ali ne znam šta me čeka sutra. Rasterećen sam, radim onoliko koliko mogu, pokušavam da pomognem na način na koji mogu. Da li uspeva to će neko drugi prosuditi. I dalje spavam po osam sati, a ne četiri kao neki, i dalje se viđam sa drugarima. Privatno sam takav - konstatovao je Petrić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike