Srbija ostaje bez mesta u Ligi šampiona?! U Zagrebu već slave, večiti se nadaju čudu!

17.10.2022

14:21

0

Samo da se sačuva 11. pozicija

Srbija ostaje bez mesta u Ligi šampiona?! U Zagrebu već slave, večiti se nadaju čudu!
derbi11 - Copyright MN Press

Učestale promene u organizaciji evropskih takmičenja, svakodnevno donose novine, pa tako danas iz Niona stiže informacija da bi Srbija od 2024. godine mogla da ostane bez direktnog mesta u Ligi šampiona.

Tek što je omogućeno šampionu Superlige da igra u najelitnijem takmičenju u sezoni 2023/24 bez kvalifikacionih mečeve, a već je UEFA rešila da promeni odluku.

Naime, navodno od 2024. godine, liga koja je 11. na UEFA rang listi, neće više imati direktnog predstavnika u elitnom klupskom takmičenju. To mesto biće ustupljeno klubu sa najvećim rejtingom u okviru tzv. Staze šampiona.

A kada se pogleda ta lista, jasno je da se u Zagrebu već slavi, jer Dinamo trenutno sa 55.000 poena ima obezbeđenu poziciju koja vodi u Ligu šampiona.

Beogradski večiti rivali prema mogućem novom sistemu gotovo da nemaju nikakve šanse. Dinamo u odnosu na Zvezdu ima 14.000 poena više, dok su ispred crno-belih na oko 30.000.

Jasno je da se ta lista može menjati, jer Zvezda i Partizan igraju u Ligi Evrope i Ligi konferencija, dok Dinamo sakuplja poene u Ligi šampiona.

Takođe, ukoliko osvajač Lige Evrope, koji time ima mesto u Ligi šampiona, do elitnog takmičenja stigne i kroz domaću ligu, pa bi mesto u eliti dobio tim sa najviše poena na listi Staze šampiona i Staze pratilaca.

U ovom trenutku to je portugalska Benfika.

Na srpskim timovima je da zadrže nivo dobrih igara, kako bi Srbija ostala na 11. poziciji, koja od 2024. godine nosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike