Kakva čast za srpske fudbalere! Milošević i Šljivić među najtalentovanijima na svetu!

28.09.2022

17:51

0

Srbija ima vrhunske mlade fudbalere

Kakva čast za srpske fudbalere! Milošević i Šljivić među najtalentovanijima na svetu!
milosevic sljivic mn press copy - Copyright MN Press

Mladi srpski fudbaleri Jovan Milošević i Jovan Šljivić nalaze na spisku 60 najtalentovanijih igrača na svetu, koji su rođeni 2005. godine, objavio je britanski "Gardijan".

Milošević, inače napadač Vojvodine, za prvi tim Novosađana, debitovao je ove sezone.

On je rođen je 31. jula 2005. godine.

- Visoki, veoma atletski napadač postigao je pet golova i postao najbolji strelac EP za fudbalere do 17 godina u maju, kada je Srbija stigla do polufinala gde je poražena od Holandije. Na prvi pogled, on je čista "devetka". Ali njegova tehnika, kontrola lopte i kretnje bez lopte, kako u napadu, tako i kada vrši presing na protivnika, čine ga raznovrsnijim, modernim kompletnim napadačem - navodi se u analizi britanskog lista.

Šljivić je član Crvene zvezde, trenutno na pozajmici u Grafičaru, gde nastupa za seniorski tim. On je nešto mlađi od Miloševića, rođen je 14. oktobra 2005. godine.

- Srbija ima nekoliko vrhunskih talenata u ovoj generaciji i teško je reći koji ima najveće šanse da uspe. Šljivić možda nije najsigurniji među njima, ali je možda najuzbudljiviji, istivve se tehnikom i kreativnošću. Jedan od najmlađih u timu koji se plasirao u polufinale EP do 17 godina, počeo je da pravi talase u seniorskom fudbalu, postigao je tri gola u prvih pet nastupa na pozajmici u Grafičaru, filijali Crvene zvezde koja igra u Prvoj ligi Srbije - piše u tekstu Gardijana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike