Pićini nema lepa sećanja na Zvezdu i Srbiju: Nisam bio srećan, tamo stadioni ne liče na stadione!

23.09.2022

14:47

1

Autor: 24sedam

Iskusni Italijan se otvorio medijima u domovini

Pićini nema lepa sećanja na Zvezdu i Srbiju: Nisam bio srećan, tamo stadioni ne liče na stadione!
20220515npPiccini - Copyright MN Press

Pomalo iznenada letos je došla vest o prevremenom rastanku Kristijana Pićinija i Crvene zvezde. Saradnja koja je prošle zime započeta bombastično, dolaskom iskusnog italijanskog defanzivca iz Valensije, završena je posle samo nekoliko meseci sporazumnim raskidom ugovora.

Prošla je ta vest u srpskoj i zvezdaškoj javnosti bez mnogo potpitanja, pošto je bilo očigledno da potencijalni italijanski reprezentativac nije uspeo da se na pravi način adaptira na Srbiju i ovdašnji fudbal, da bi sada za medije u domovini rešio da kaže nekoliko rečenica o boravku klubu iz Ljutice Bogdana.

- Imao sam još dve godine ugovora u Zvezdi ali istina je da se tamo nikada nisam adaptirao. Nivo igre nije visok ali je komplikovano u vidu ideologije, infrastrukture, mentaliteta… Igrate na stadionima koji ne liče na stadione – kazao je Pićini, pa dodao:

- Iako su me čekale kvalifikacije za Ligu šampiona nisam želeo da ostanem i raskinuo sam ugovor. Nisam želeo ni novac, ni bilo šta drugo. Samo da odem.

Deluje da je Italijanu pomalo zasmetalo kako je njegov odlazak predstavljen u srpskim medijima.

- Oni su to plasirali kao da nisam bio na zadovoljavajućem nivou forme što nije tačno. Tada sam se dva puta našao i na preliminarnom spisku reprezentacije. Istina je da sam jako naporno radio da bih vratio karijeru na pravi put i da svima dokažem da sam dobar. U Crvenoj zvezdi nisam bio srećan, nisam uživao u fudbalu i zajedno sa porodicom sam odlučio da odemo. Tražio sam raskid ugovora jer sam mislio da ću kao slobodan igrač imati bolju šansu da nađem novu sredinu.

Izbor je pao na nemačkog drugoligaša Magdeburg, gde je Pićini, po sopstvenom priznanju, ponovo „oživeo“ ljubav prema fudbalu.

- Srećan sam jer su mi dali šansu. Naišao sam na trenera koji je izuzetna osoba. Debitovao sam već posle sedam dana u klubu i čak sam i gol dao. Glavni cilj je da izborimo opstanak ali zaista igramo dobar fudbal. Stvaramo šanse i uživam na terenu kao što nisam uživao dugo vremena. Ako budemo konstantni, možemo dosta da napravimo. Došao sam ovde da bih oživeo karijeru. Znam da imam tehničke i fizičke kvalitete. Imam i iskustvo jer sam igrao u Evropi. Uvek ću žaliti za tim dokle sam mogao da doguram, ali ako ostanem zdrav mogu da se vratim na visok nivo. To mi je cilj – kazao je Kristijano Pićini.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike