Svi pričaju o čudnom Mundijalu u Kataru, ali onaj posle njega će biti (možda) još čudniji! (VIDEO)

28.09.2022

09:09

0

Svi očekuju finale u najvećem gradu, ali stiže još jedno iznenađenje

Svi pričaju o čudnom Mundijalu u Kataru, ali onaj posle njega će biti (možda) još čudniji! (VIDEO)
att-stadium-gca3a465cd_1920 - Copyright Pixabay

Mundijal u Kataru počinje za manje od dva meseca, Srbi ga jedva čekaju, a biće to turnir kakav do sada nije viđen u svetu fudbala.

Ne samo zato što se nikad nije održao u manjoj zemlji, niti što se održava u poznu jesen, već i zato što se održava u verski konzervativnoj zemlji, u kojoj se ponašanje uobičajeno za zapadni svet kažnjava zatvorom, ili čak i smrtnom kaznom.

Ipak, i sledeći će biti vrlo, vrlo čudan. Biće to prvi Mundijal sa 48 timova i prvi koji će se održati u tri države, sve koje čine Severnu Ameriku: Kanada, SAD, Meksiko.

U Kanadi i Meksiku održaće se po 10 utakmica, dok će SAD biti domaćin za preostalih 60, uključujući i sve mečeve od četvrtfinala pa nadalje.

I dalje se ne zna gde će biti održano finale, ali svi pretpostavljaju da će to biti ili u Njujorku ili u Los Anđelesu, što su najveći i najpoznatiji gradovi u SAD. Ipak, sada se "insajderi" javljaju sa drugačijim informacijama. Ako im je verovati, finale će se održati u – Arlingtonu!

 

 

To je grad u Teksasu između Dalasa i Fort Vorta i on je dom Dalas Kaubojsa, tima iz NFL.

Kada se malo bolje razmisli, taj izbor ima smisla, jer je taj stadion, popularno nazvan "Džerijev svet", po vlasniku Kaubojsa Džeriju Džonsu. Osim NFL utakmica, na njemu se često održavaju i najveći boks mečevi i drugi veliki događaji.

Kapacitet mu je oko 80.000 mesta, ali može da se prilagodi i da primi 100.000. To je najveći stadion u NFL-u.

Inače, Svetsko prvenstvo se već održalo u SAD. Bilo je to 1994. godine i to je i dalje finansijski najuspešniji Mundijal, sa najvećom posetom do sada, bez obzira što je posle toga povećan broj timova sa 24 na 32.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike