Aleksandar Mitrović za desetku! Golgeter srušio rekord i ušao u istoriju!

25.09.2022

09:39

0

Srbija ima mnogo razloga da slavi, ali sledi meč sa Norvežanima

Aleksandar Mitrović za desetku! Golgeter srušio rekord i ušao u istoriju!
Mitrović - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije sinoć su odigrali poslednju utakmicu na domaćem terenu pred Mundijal koji će se igrati u novembru i decembru, a u Ligi nacija, savladana je ekipa Švedske sa 4:1 i to uz het-trik Aleksandra Mitrovića.

Sjajni napadač je najore odgovorio na iznenađujuće vođstvo gostujućeg tima, u 18. minutu, da bi u finišu prvog poluvremena doneo preokret. Na 3:1, povisio je u nastavku, nakon čega je usledila i povreda, pa je morao ranije van terena.

Ali, na tom susretu, Mitrović je ušao u istoriju i to u najboljih 50! Protiv skandinavske selekcije Mitrović je upisao 47., 48. i 49. pogodak u dresu repreentacije i time je ušao u  Top 50 najboljih strelaca svih vremena u internacionalnim mečevima. Nakon što je preskočio velikane popun Andreja Ševčenka, Dmitra Berbatova i Aleksisa Sančeza, sada se nalazi na 46. poziciji.

Narednim pogotkom, jubilarnim 50., izjednačiće se sa Robinom van Persijem i Timom Kejhilom, a potom na jedan više su Tijeri Anri, Asamoa Đan i Hakan Šukur.

Na prvoj poziciji, sa ubedljivih 117 je Kristijano Ronaldo, ali treba imati u vidu da su pred Mitrovićem godine i godine vrhunskog fudbala.

Podsetimo, već odavno je najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima, dok je oborio rekord i u Čempionšipu. 

Inače, ukoliko gledamo poslednjih deset utakmica Aleksandra Mitrovića i sa klubom i nacionalnim timom, ima impresivan učinak - deset golova.

Sve je krenulo utakmicama Lige nacija protiv Slovenije, kada je i u Beogradu i Ljubljani bio strelac. Potom se okrenuo obavezama sa Fulamom u Premijer ligi, dva pogotka postigao je protiv Liverpula, dok je protiv Vulvsa njegov šut sa bele tačke skinuo golman.

Redom je pogađao protiv Brentforda, Arsenala, Brajtona i Totenhema, dok je bez gola bio na poslednjem meču pred reprezentativnu pauzu, protiv Notingem foresta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike