Engleska u potpunom "kanalu", navijači i mediji traže glavu selektora, on se pravda: Pa ne baš sad pred Mundijal

25.09.2022

14:04

0

Novi poraz Engleza i nastavak crnog niza

Engleska u potpunom "kanalu", navijači i mediji traže glavu selektora, on se pravda: Pa ne baš sad pred Mundijal
Tan2022-9-23_223824692_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Engleska je bila hit prošle godine na Evropskom prvenstvu, stigla je do finala, ali poslednjih meseci uopšte ne liči na sebe.

Englezi su u reprizi Euro finala izgubili od Italije u Milanu 1:0, a tamošnji mediji, ali i navijači traže smenuselektora Gareta Sautgejta. On, sa druge strane, kaže da bi njegova eventualna smena destabilizovala nacionalni tim uoči Svetskog prvenstva u Kataru.

Engleska je u Ligi nacija poslednja na tabeli sa samo dva boda, uz gol razliku 1:7, a ovim porazom je definitivno ispala u Diviziju B.

Sautgejt je dugo na meti kritika zbog loše taktike i slabih rezultata u Ligi nacija i zato se traži da bude smenjen ili da podnese ostavku na mesto selektora. Engleska reprezentacija nije postigla gol iz igre na prethodnih pet mečeva.

-  Mislim da sam i dalje pravi čovek za englesku reprezentaciju na SP u Kataru. Na taj način će ekipa imati stabilnost. Smatram da igra u meču sa Italijom nije bila toliko loša, znam da smo predmet kritika zbog rezultata koje beležimo u poslednje vreme.

On je istakao da su mlađi fudbaleri dosta naučili iz prethodnih mečeva u Ligi nacija.

- Ranije se dešavalo da pred velike turnire igramo sa slabijim protivnicima i zato bi dolazilo do problema na takmičenjima, ali to sada nije slučaj. Svesni smo nivoa koji je neophodan za postizanje željenih rezultata. Moramo da budemo bolji i uveren sam da će nam mečevi poput ovog u Italiji pomoći da spremniji dočekamo SP.

Mundijal će biti održano u Kataru od 20. novembra do 18. decembra. Engleska će biti u grupi B sa Iranom, Velsom i selekcijom SAD.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike