Zvezda Totenhema poziva Šveđane da menjaju mentalitet posle Srbije: Tamo je fudbal pitanje života i smrti, ovde se još igramo

26.09.2022

08:06

0

Autor: 24sedam

Dejan Kuluševski rekao da je Srbija mogla još golova da postigne

Zvezda Totenhema poziva Šveđane da menjaju mentalitet posle Srbije: Tamo je fudbal pitanje života i smrti, ovde se još igramo
dejan kuluševski - Copyright MN Press

Zvezda Totenhema Dejan Kuluševski jedan je od retkih u švedskom timu koji je protiv "orlova" u subotu uveče pokušavao da spreči najgori scenario za njegovu ekipu.

Kuluševski je švedskim medijima rekao da je Srbija reprezentacija svetske klase i da je mogla da postigne i više golova, ali ističe da su "orlovi" imali pomoć u stavu svog rivala.

- Nas je jedanaest igrača u timu i svi moramo da pomažemo jedni drugima da se odbranimo. Mogli smo i bolje, posebno kod kornera kada je ostalo nekoliko sekundi do poluvremena. Treba nam malo više tog mentaliteta kao da je borba na život i smrt, -kaže Kuluševski.

MN Press
 

Kuluševski smatra da je teško steći taj mentalitet za jedan dan. On smatra da švedski fudbal mora da poradi na mentalitetu prilikom formiranja igrača.

- Smatram da mentalitet mora da se menja dok smo deca, od 15. godine. Mislim da moramo da počnemo mnogo ranije, pre omladinskog uzrasta. Druge zemlje su trenutno ispred nas. Morate da želite pobedu mnogo više. U Švedskoj se misli da je ovo igra, ali u Evropi to nije igra, to je borba na život i smrt. Ako ti ne oduzmeš loptu, ostali postižu golove. Zaista moramo da postanemo oštriji i da se postaramo da mladi ljudi dobiju bolje osnove za budućnost.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike