Piksijeva renesansa traje: Očekuje nas mini finale protiv Norveške! Naučili smo da igramo te utakmice kao protiv Portugala

24.09.2022

21:30

0

Autor: 24sedam

Selektor "orlova" ponosan na igru i tim

Piksijeva renesansa traje: Očekuje nas mini finale protiv Norveške! Naučili smo da igramo te utakmice kao protiv Portugala
piksi - Copyright MN Press

Glavni inspirator renesanse fudbalske reprezentacije Srbije, njen selektor Dragan Stojković Piksi bio je presrećan posle još jedne ubedljive partije njegove ekipe.

Piksi je bez okolišanja rekao ono što tako jasno videlo da su "orlovi" večeras bili mnogo bolji tim od Šveđana.

U izjavi za Arena Sport selektor je rekao da mu nije teško da vodi ovu grupu momaka:

- Meni očigledno nije teško da vodim tim. Mislim da smo zaslužili ovu pobedu, bili smo daleko bolji od Švedske. Puno golova, prelepo veče za nas i našu mladost koja je bila na tribinama. Mislim da će im ova utakmica ostati u lepom sećanju. Ono što smo imali u planu to smo i ostvarili, tako da se okrećemo sledećem izazovu - rekao je Dragan Stojković Piksi.

MN Press
 

Na šta ste posebno ponosni?

- Na kompaktnost u igri, na filozofiju fudbala koju želimo da pokazujemo iz utakmice u utakmicu. Bez obzira što smo bili u minusu, to nije promenilo ništa u našem shvatanju i u onome što treba da radimo. Momci su i u taktičkom i u tehničkom smislu odigrali zaista prelepu utakmicu, sa puno šansi, golova, lepih akcija i to je ono kakav ja fudbal želim da vidim.

Da li je ovo primer igre koji biste želeli da vidite u Norveškoj?

- Svaka utakmica je različita. Mi sigurno nećemo menjati nešto posebno niti ima razloga za to. Ako su bolje neka nas pobede, ali da ćemo ih staviti na neke muke to ćemo sigurno. Očekuje nas mini finale, naučili smo da igramo te utakmice kao protiv Portugala. Bićemo spremni, da se igrači odmore i očekujemo još jednu dobru predstavu Srbije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike