Partizanov legendarni trener dobio veliku čast u Austriji! Ulaz na stadion i ulica dobijaju njegovo ime!

19.09.2022

20:09

0

Autor: 24sedam

Ivica Osim ostavio je neizbrisiv trag u Šturmu

Partizanov legendarni trener dobio veliku čast u Austriji! Ulaz na stadion i ulica dobijaju njegovo ime!
Ivica Osim - Copyright MN Press

Veliki trag ostavio je u jugoslovenskom fudbalu Ivica Osim. Legendarni Štraus sa Grbavice otišao je u večnost početkom maja ove godine, a koliko je popularni Švaba bio veliki možda su najbolje opisale reči selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

Nekoliko meseci pošto je Osim ispraćen na večni počinak veliku čast ukazao mu je klub u kojem je ostavio najveći trenerski pečat.

Austrijski mediji javljaju da je Šturm odlučio da ulaz na stadion, kao i glavnu ulicu koja vodi do njega, nazove po treneru koji je na klupi kluba iz Graca sedeo od 1994. do 2002. godine i za to vreme osvojio dve šampionske krune i tri Kupa Austrije.

Pored toga, ulaz na Šturmov stadion krasiće i Švabina bista, koju će krasiti njegove reči: „Sukob kultura? Obično, kulture se ne sukobljavaju. Zato i jesu kulture, jer ne vode ratove.“

Podsetimo, Osim je jedan deo svoje trenerske karijere proveo i na klupi Partizana. Nažalost svih Grobara, ispostavilo se da je bio na pravom mestu u pogrešno vreme, jer je crno-bele preuzeo u momentu izbijanja građanskog rata na prostorima bivše Jugoslavije.

Ipak, iako je u Humskoj proveo samo jednu sezonu (1991/92) okončanu osvajanjem Kupa, veliki broj navijača Partizana i danas tvrdi da je njihov klub igrao najlepši fudbal pod rukom trenera koji je sa reprezentacijom Jugoslavije stigao do četvrtfinala na Mundijalu u Italiji 1990. godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike