Koliko je Švaba važan za Partizan: Da nije bilo Osima, ne bi bilo ni Zemunela, kako su tada reagovali Zeka i Bjeka!

01.05.2022

14:55

0

Amar Osim, sin preminulog legendarnog trenera otkrio kako su crno-beli dobili "Sportski centar Teleoptik"

Koliko je Švaba važan za Partizan: Da nije bilo Osima, ne bi bilo ni Zemunela, kako su tada reagovali Zeka i Bjeka!
osim - Copyright MN Press

Tužna vest odjekunla je regionom da je legendarni trener Ivica Osim preminuo, jedna od najvaćih figura sa ovih prostora, a to pokazuju rezultati, kako u Železničaru, tako i u Partizanu, ali i reprezentaciji Jugoslavije.

Pre dve godine njegov sin Amar Osim je otkrio da je njegov otac najzaslužniji što su crno-beli iz Beograda dobili Zemunelo.

- To je živa istina! Tom čoveku, čiji je bio restoran, moj otac je ostavio svoj auto. Eto, takav je Švaba bio. Kad je Ivica vodio Partizan 1992. godine, oni su stalno trenirali na Vojnoj akademiji. Jednom su ga Zeka i Bjeka odveli u Zemun, u restoran. Ustao je, procunjao okolo. Odmah je izneo plan pred njih dvojicu i rekao: "Šta čekate, napravite sportski centar" - rekao tada za Kurir Amar Osim.

Sin velikog trenera istakao je da je njegov Železničar bio prvi strani klub koji je koristio usluge Sportskog centra 

- Moj Željezničar je prvi strani klub koji je koristio „Zemunelo“... Partizan je bio na Tari, a mi smo se spremali za meč sa Levskim iz Sofije u pretkolu Lige šampiona. Švaba nam je sve to završio. Zvao je Đavola (Nenad Bjeković op.a.) i Zeku i obezbedio nam boravak od sedam dana u Zemunelu. To je čudo! Španska keramika, italijanske drvenarije, vrhunski nivo. Saune, sale za masažu, teretana, sedam terena... A hrana! Verujte mi, ja znam šta je hrana (miluje stomak), vidi se iz priloženog. Kao u najboljim hotelima. Kakvi su tamo kuvari, kakva je tamo usluga - zaključio je je Amar.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike