APR je potvrdio: Ostoja Mijailović je predsednik JSD Partizan!

14.09.2022

13:56

0

Autor: 24sedam

Prvi čovek košarkaškog dela crno-bele porodice ubuduće će voditi celo sportsko društvo

APR je potvrdio: Ostoja Mijailović je predsednik JSD Partizan!
Ostoja Mijailović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Dileme nije bilo, ali sada je i zvanično - Ostoja Mijailović je prvi čovek Jugoslovenskog sportskog društva Partizan!

To što nije bilo dileme ne znači da nije pokušaja odlazeće garniture na čelu sa Miloradom Vučelićem da zadrže svoje funkcije izmišljajući kojekakve nepravilnosti. Istih, jasno je ko dan nije bilo, a sada je stigla i zvanična potvrda i objšanjenje Agencije za privredne registre (APR).

Oni su saopštili da je i zvanično Ostoja Mijailović novi predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan.

U saopštenju se navodi da APR obaveštava javnost da je registrator nadležan za vođenje Registra udruženja, društava i saveza u oblasti sporta, u postupku registracije, utvrdio ispunjenost uslova propisanih zakonom i u registar upisao traženu promenu. 

- 13. septembra ove godine je doneto rešenje registratora, na osnovu koga je izvršena promena podatka u JSD Partizan i u Registar upisan Ostoja Mijailović za zastupnika društva. Promena zastupnika izvršena je na osnovu dostavljenog zapisnika sa vanredne sednice Skupštine društva održane 12. septembra, odluke skupštine o razrešenju generalnog sekretara i odluke Upravnog odbora društva od 13. septembra ove godine o imenovanju Ostoje Mijailovića kao lica za zastupanje društva, donete na osnovu važećeg statuta društva - saopštio je APR.

24sedam
 

U saopštenju APR se dalje navodi da je u postupku registracije, utvrđeno da je dokumentacija doneta u skladu sa zakonom. 

- Odnosno da je u dostavljenom zapisniku sa vanredne sednice Skupštine konstatovan kvorum za održavanje i donošenje pomenutih odluka i to da je vanrednoj sednici prisustvovalo 15 klubova, koji raspolažu sa 52 od ukupno 93 glasa u skupštini, te da je odluka doneta u skladu sa važećim statutom društva.

Agencija za privredne registre ističe da je odgovorila na dopis bivšeg predsednika JSD Partizan Milorada Vučelića. 

- Agencija je pisanim putem obavestila Vučelića o sprovedenim radnjama registratora, te ga uputila na sudski postupak za poništavanje izvršene registracije, kao jedino pravno sredstvo za zaštitu svojih prava, koje je propisano članom 68. Zakona o sportu. Agencija za privredne registre, koja ima nadležnost za vođenje zakonom utvrđenih registara i evidencija, nema ovlašćenja za utvrđivanje zakonitosti postupka u kojem su doneti predmetni dokumenti, odnosno odluke, jer registrator donosi odluke na osnovu činjenica iz prijave, priloženih dokumenata i registrovanih podataka. Stoga, poništavanje registracije ili utvrđivanje ništavosti dokumenata i odluka dostavljenih u postupku registracije može da potvrdi samo sud - saopštio je APR.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike