Lalatović ponovo u njegovom Radničkom: Dovodimo još dva igrača, neće nikome biti lako protiv nas!

05.09.2022

15:56

0

Autor: 24sedam

Temperamentni strateg promovisan na Čairu

Lalatović ponovo u njegovom Radničkom: Dovodimo još dva igrača, neće nikome biti lako protiv nas!
Nenad Lalatović - Copyright MN Press

Nenad Lalatović treći put je promovisan na Čairu. Temperamentni strateg i niški Radnički u ponedeljak su ozvaničili „obnovu ljubavi“, koja kod nekadašnjeg stratega Crvene zvezde, Vojvodine, kragujevačkog Radničkog… nikada nije bila upitna.

- Ja bih, ipak, rekao da mi je ovo drugi mandat u Nišu. Prvi je bio jako uspešan, kako za mene, tako i za igrače, navijače, sve ljude koji vole Radnički. Što se tiče drugog puta, ja sam uvek iskren, i prema sebi i prema drugima, svi su ovde, na čelu sa upravom kluba, znali da ću, ako dobijem primamljivu inostranu ponudu koja je već bila u najavi, otići, a ako ne, da ću ostati u mom Radničkom. Ta ponuda je stigla posle dve nedelje, ali sam ja selektirao ekipu, za kratko vreme doveo dosta igrača, kasnije pratio, navijao i mnogo mi je drago da su treneri koji su vodili ekipu uspeli da izbore plasman u Evropu – rekao je Lalatović pred start novog mandata u Nišu.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde na Čair se vraća posle epizode za zaborav u banjalučkom Borcu.

- Imao sam veliku želju da radim u Republici Srpskoj, da se oprobam u tamošnjoj ligi, ali nisam očekivao da tri meseca nijednu utakmicu neću odigrati u Banjaluci. Štaviše, da se svaki dan vozimo na trening i nazad po pola sata autobusom, da igramo mečeve na lošem terenu, u pet popodne na 40 stepeni. Uprkos svemu tome, da smo pobedili Leotar u mojoj poslednjoj utakmici, bili bismo prvi na tabeli. Nisam više mogao da izdržim, nisam došao tamo da se vozam po drugim gradovima, tek za mesec dana će se završiti stadion, kada sam to čuo, tu je bio kraj. Nisu prihvatili ostavku, ali sam rekao da idem svakako.

Demantovao je na promociji Lalatović informacije koje su počele da kruže onog momenta kada je viđen na utakamici Radničkog i Vojvodine u Novom Sadu, pa otkrio kako je došlo do dogovora sa čelnicima Nišlija.

- Posle utakmice sa GAT-om zvao me Ivica Tončev, nisam ni pratio rezultat, više sam u poslednje vreme bio posvećen porodici, od kako sam se vratio. Pitam ga šta su uradili, on kaže 1:1 i zamoli me da se vidimo. Našli smo se sinoć na Slaviji, on mi je rekao da je njegova želja da ponovo vodim Radnički. Ja sam mu odgovorio da je to i moja želja. Tražio sam bukvalno iste uslove koje sam imao i prvi put i koji su mi dati taj drugi put na Čairu. Ni dinara više. Ipak sam ja ovde dobio prvi trofej, i to od navijača Radničkog sa istočne tribine. Uručili su mi ga u restoranu u Kruševcu, posle jedne utakmice, za najuspešniju polusezonu u istoriji kluba. Mnogo mi je to drag suvenir, nosim ga svuda sa sobom i smatram ga, ponavljam, mojim prvim peharom u treneskoj karijeri.

Situacija na Čairu nije prijatna. Posle 10 kola Radnički ima samo devet osvojenih bodova, pa Lalatović ističe da će od igrača tražiti  da budu bezobrazniji, agresivniji, da više trče, više da žele pobedu, da se bore…

- Moraju da shvate da u fudbalu gol ne daje prostor, nego igrač. Nemaju oni šta da brane prostor, nego da čuvaju igrača. Situacija jeste teška, deset kola je već prošlo, ali da ne verujem da mogu da uspem, ne bih ni dolazio. Eto, danas nam je došao golman Rosić, fenomenalan golman, branio je u Španiji, tražili su ga Zvezda i Partizan. Sigurno ćemo dovesti još dva igrača za dve deficitarne pozicije u defanzivnom delu tima, bićemo za svakog tvrd orah, neće nikome biti lako protiv Radničkog. Ima dosta brzih igrača, to mi se baš sviđa, bez toga nema modernog fudbala – istakao je Nenad Lalatović, koji će povratnički debi na klupi Nišlija imati narednog ponedeljka na gostovanju protiv Voždovca.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike