Lalatović nije više trener Borca – potencijalni naslednik nekadašnji fudbaler Zvezde!

26.08.2022

19:29

0

Autor: 24sedam

Srpski strateg ponudio ostavku, koja je ovoga puta prihvaćena

Lalatović nije više trener Borca – potencijalni naslednik nekadašnji fudbaler Zvezde!
Lalatović - Copyright Printscreen / Youtube / FK Borac Banja Luka

Srpski trener Nenad Lalatović nije više trener banjalučkog Borca. Samo nekoliko meseci posle pompezno ozvaničene saradnje, temperamentni stručnjak napušta klupu nekadašnjeg šampiona BiH posle današnjeg poraza o Leotara.

Nekadašnji kapiten, kasnije i trener Crvene zvezde večeras je, drugi put od kako je na klupi Borca, podneo ostavku, koju je rukovodstvo kluba ovoga puta prihvatilo.

Podsetimo, Lalatović je sa velikim očekivanjima stigao u Borac. Nadali su se u Banjaluci da bi sa srpskim strategom mogli ponovo da napadnu šampionsku krunu, međutim još pre kraja leta došlo je do prekida saradnje usled rezultata koji su bili daleko ispod i minimalnih očekivanja.

Da nešto žestoko nije kako treba u Borcu moglo je da se nasluti posle kraha na međunarodnoj sceni, kada su Banjalučani na startu kvalifikacija za Ligu konferencija eliminisani od Toršavna sa Farskih ostrva uprkos trijumfu od 2:0 u prvom meču na domaćem terenu.

Šokantan poraz prelio se potom i na izdanja u nacionalnom šampionatu, pa je srpski stručnjak posle remija sa Slogom iz Doboja na startu Premijer lige BiH (2:2, takođe posle vođstva 2:0) ponudio ostavku koju rukovodstvo kluba nije prihvatilo.

Uspeo je Borac potom nekako da se stabilizuje, nanizao je nekoliko dobrih rezultata, međutim večerašnji neuspeh protiv Leotara bila je kap koja je prelila čašu kod Lalatovića.

Kako javljaju mediji u BiH, među potencijalnim naslednicima srpskog stratega je i nekadašnji fudbaler crveno-belih Vinko Marinović, mada je prema saznanjima portala "Sportsport.ba" prvi pik klupskih čelnika za klupu Borca Slobodan Starčević, dok je među kandidatima i mladi i perspektivni strateg VLadimir Ilić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike