Partizanova rapsodija u Lazarevcu! Valjak samleo Kolubaru! (VIDEO)

04.09.2022

17:52

0

Autor: A. Š.

Crno-beli dali pet golova rivalu

Partizanova rapsodija u Lazarevcu! Valjak samleo Kolubaru! (VIDEO)
KOLUBARA-FKP-04-09-2022-10376-01 - Copyright Promo/FK Partizan/M. Todorović

Konačno u Humskoj imaju razloga za osmehe. Kako se leto bliži kraju, tako se i sivi oblaci razilaze iznad crno-bele strane Topčiderskog brda. Remi, a pogotovo izdanje, Uroševića i drugova u 168. večitom derbiju nagovestili su izlazak iz velike krize Valjka koji je u Lazarevcu samleo Kolubaru – 5:1.

Gordan Petrić je preporodio, na početku sezone potpuno izgubljene, crno-bele. Mladi strateg nastavio je niz nepobedivosti otkako je seo na klupu Partizana, a pošto se provukao u Novom Sadu protiv Mladosti GAT i u Kragujevcu protiv Radničkog 1923, konačno je nekadašnji reprezentativac mogao da sedne i uživa u izdanju svojih izabranika.

Ispoštovao je Petrić u Lazarevcu onu narodnu da dobitnu kombinaciju ne treba menjati. Izveo je proti Kolubare identičnih 11 koji su počeli minuli derbi sa Crvenom zvezdom i ubo džek pot.

Manje od 120 sekundi trebalo je Rikardu da otvori domaćina, a ni šokantno izjednačenje, s obzirom da potpunu dominaciju Partizana u dotadašnjem toku meča, koje je u 9. minutu doneo Milojević nije iseklo beogradski tim.

Nastavili su Natho, Belić i drugovi da pritiskaju poslednju liniju Kolubare koja je do 40. minuta čak četiri puta pukla pred naletima Valjka, čiji su trijumf obeležili het-trik Rikarda i gol Meniga koji je stigao kao šlag na tortu početkom drugog poluremena i najavu da i Holanđanin izlazi iz velike krize u koju je upao od starta sezone.

Mozzart bet Superliga Srbije, 10. kolo

SUBOTA
Radnički Niš - Mladost GAT 1:1
/Štulić 34 - Radulović 38/
Spartak - Napredak 1:2
/Obradović 88 - Šarić 11, Đeković 65/

NEDELJA
Kolubara - Partizan 1:5
/Milojević 7, Rikardo 2, 18, 38, Natho 32, Menig 52/
Vojvodina - Voždovac 2:1
/Čumić 69, 90+3, Burmaz 69/
Crvena zvezda - TSC 20.00 (TV Arena 1 Premium)

PONEDELJAK
Radnički 1923 - Novi Pazar 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Mladost Lučani - Javor 18.00 (TV Arena 1 Premium)
Radnik - Čukarički 18.00 (TV Arena 2 Premium)

Standings provided by SofaScore LiveScore

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - Čim je istekso 90. minut glavni arbitar meče je odsvirao kraj! Partizan je slavio u Lazarevcu 5:1.

81. MINUT - Meč ulazi u završnu fazu. Crno-beli kao da su malo povukli ručnu i mirno žele da privedu duel kraju.

74. MINUT - Uroševića je zamenio Šehović. Kapitensta traka je završila oko ruke Živkovića.

Promo/FK Partizan/M. Todorović
 

68. MINUT - Dijabate je mesto na terenu ustupio Terziću. Prethodno su dva pokušaja sa distance imali domaći, ali bez veće opasnosti za Popovića.

61. MINUT - Trostruka promena u Partizanu. Andrade, Baždar i Fejsa zamenili su Natha, Rikarda i Belića. Kod domaćih, Vukušić je mesto na terenu ustupio Kadrić.

52. MINUT - GOOOL! Partizan je dao i peti gol u Lazarevcu. Strelac je Menig! Sjajna akcija, odigrali su dupli pas Rikardo i Menig, posle čega je Holanđanin izuzetno preciznim šutem pogodio donji ugao gola Kolubare sa 18 metara.

46. MINUT - Nastavljena je utakmica. U Partizanu nije bilo promena u sastavu, dok je kod domaćina izvršena trostruka izmena. Ćorković, Sadiković i Ilić igraće u nastavku meča umesto Petronijevića, Nikolića i Đokića.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Završeno je prvo poluvreme! Partizan u Lazarevcu vodi 4:1!

Promo/FK Partizan/M. Todorović
 

43. MINUT - Nova prilika za Partizan. Dijabate je šutirao sa ivice kaznenog prostora, malo iskosa sa desne strane. Loptu je iz donjeg ugla izvadio Stanivuković, natrčao je Natho i šutirao iz velike blizine, ali pravo u golmana Kolubare.

39. MINUT - GOOOL! Rikardo postiže het-trik! Dugo je trajala akcija Partizana, Živković je sa gol-aut linije uputio dobar centaršut u peterac, gde se napadač Valjka samo poklonio i još jednom zatresao mrežu Kolubare.

34. MINUT - Izuzetno fer utakmica u dosadašnjem toku. Prvi žuti karton, zbog prekida opasnog napada rivala, dobija Belić.

32. MINUT - GOOOL! Natho postiže treći gol za Partizan u Lazarevcu! Krunisali su crno-beli totalnu ofanzivu. Urošević je najpre još jednom pogodio okvir gola posle šuta glavom. Ovoga puta je mrežu domaćina sačuvala prečka, ali samo na trenutak pošto je jedan fudbaler Kolubare izbio loptu pravo na nogu Nathu, koji je rutinski poslao u mrežu.

28. MINUT - Nastavlja Partizan da napada. Imali su crno-beli još dve izgledne prilike. Prvu je, posle šuta Dijabatea, osujetio golman domaćina Stanivuković, a nekoliko minuta kasnije Rikardo je imao šansu za het-trik. Dobio je sjanu loptu u prazan prostor, šutirao je sa ivice kaznenog prostora ali preko gola.

19. MINUT - GOOOL! Partizan ponovo vodi, strelac je opet Rikardo! Izuzetno zanimljiva utakmica u Lazarevcu. Primljeni gol nije poremetio crno-bele koji su nastavili sa agresivnom i konkretnom igrom na polovini rivala, što im se brzo još jednom isplatilo. Sjajni napadač je ušao u kazneni prostor po levoj strani, fintom izbacio rivala i potom pogodio malu mrežu gola domaćina.

9. MINUT - GOOOL! Kolubara je odmah uzvratila, Milojević je strelac! Kakav šok za Partizan. Iz potpune dominacije i kontrole na terenu, crno-beli su poklekli posle prekida. Lopta je letela sa jedne na drugu stranu terena, a potom došla do Milojevića koji je uz malo sreće zatresao mrežu Beograđana i kaznio lošu reakciju Rikarda u defanzivi.

5. MINUT - STATIVA! Valjak melje Kolubaru na startu! Posle kornera sa leve strane, Urošević je šutirao glavom, ali je lopta pogodila stativu i otišla u gol aut.

2. MINUT - GOOOL! Partizan vodi, strelac je Rikardo. Najveći deo posla odradio je mladi Belić. Izborio se za jednu izgubljenu loptu vezista crno-belih na tridesetak metara od gola rivala, odmah je proigrao Rikarda koji je uz pomoć stative zatresao mrežu Lazarevčana.

1. MINUT - Meč je počeo. Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Kolubare.

SASTAVI:

KOLUBARA: Stanivuković – Marjanović, Bakić, Kočović – Janković, Nikolić, Milojević, Petronijević – Đokić, Filipović – Vukušić. 

PARTIZAN: Popović – Živković, Marković, Vujačić, Urošević – Traore, Belić – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo.

- Meč u Lazarevcu ima i simboličan značaj za Partizan. Naime, na današnji dan pre 67. godina crno-beli su odigrali istorijski, prvi meč Kupa šampiona. Duel sa lisabonskim Sportingom završen je bez pobednika - 3:3.

- Gordan Petrić je u najavi meča istakao da je gostovanje u Lazarevcu najteži ispit za njegov tima od kako je preuzeo crno-bele. Pročitajte zbog čega ta razmišlja trener Valjka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike