Petriću, spremili su ti katanac, ali si ga ti razvalio! Da li je derbi pokazao da su Zvezdini problemi veći od Partizanovih

01.09.2022

10:05

1

Odjeci 168. večitog derbija u Husmkoj, završenog remijem 1:1

Petriću, spremili su ti katanac, ali si ga ti razvalio! Da li je derbi pokazao da su Zvezdini problemi veći od Partizanovih
kolaž - Copyright MN Press

Pišemo jedan, znamo da su izgubljena tri i pamtimo ih jer je 31. avgusta 2022. godine Zvezda na 168. večitom derbiju propustila mnogo više od udaranja jedne recke u koloni za pobede nad najvećim rivalom.

Ova generacija fudbalera u crveno-belim dresovima propustila je istorijsku priliku da do gole kože oguli nikad goreg, fizički oronulog, neuigranog i bez samopouzdanja razoružanog Partizana i to na njegovom terenu u Humskoj.

Ne samo da bi ta pobeda značila kraj trke za titulu, ona bi dodatno uticala na lomove u klubu sa teškim posledicama za dalji život ekipe i neizvesnom perspektivom onih koji su ga do takvog stanja doveli. Uostalom, nije severna strana stadiona, tamo gde su stajali navijači Zvezde, tek tako od kartona iscrtala katanac u svojoj "prokrijumčarenoj" koreografiji sa porukom na transparentu "ZAKLJUČAVAJ".

Oni koji su ga crtali znali su za njegovu nemoć na svim nivoima - igračku, organizacionu, finansijsku...

Šta je bilo potrebno da se zakatanči Humska? Kod 0:1 pokazati karakter, dodati ubrzanje dok tempo igre ne postane nepodnošljiv za nespremnog Natha i tromog Traorea. Zatim pomeriti linije bliže golu Popovića, na poluvremenu nesigurnog Sanoga zameniti hitrijim Kangvom, uspavanog Ivanića ostaviti na klupi da se budi, a šansu odmah dati mladom Mitroviću.

Umesto totalne ofanzive i zaključavanja lopte, Partizanu je preuzeo i igru i teren kao Makabi iz Haife na Marakani u onom revanšu za plasman u Ligu šampiona. Realno, na kraju je Zvezda morala biti srećna osvojenim bodom! Napustili su Humsku možda ne baš nadigrani, ali u jasnom deficitu u odnosu na protivnika po stvorenim prilikama. Šta bi im se tek desilo da je od juna Partizan prošao pripreme sa iskusnijim trenerom nego što je to bio Ilija Stolica?

Svesni su u Partizanu da nije samo bod osvojen protiv Zvezde! Petrić, dočekan od navijača kao totalni trenerski autsajder, pokazuje isceliteljske sposobnosti. U kratkom roku kondicija se blago podigla nabolje, uspravljen je i Natho. Deluje kao da su i zategnuti štoperi na prekidima, pa i ako je sinoć primljen gol baš posle odbitka kod kornera, ne može se Markoviću i Vujačiću staviti na dušu to što Dijabate ili neko drugi nije izašao u blok onom zastrašujućem voleju levom nogom Bukarija.

Dobio je Partizan i mladog Belića, a Živković je gotovo bio igrač utakmice. Priča o slabim bonusima ili poziciji desnog beka, mogla bi se zameniti onom o problematičnim nastupima stranaca, dovedenih da prave razliku.

Traore nije klasičan zadnji vezni. Nema brzinu, ali bar nije slab u duelima kao Andrade. Koliko mu nova, defanzivnija uloga nije prijala videlo se u par situacija kada je ostajao ukopan sa pogrešnom procenom protivničkog napada, u nekom vakuumu, najmanje dva metra daleko od lopte i Zvezdinog fudbalera. Fudbaler iz Malija, to je više nego očigledno, nije zadnji vezni. Sada je previše igrača na mestu Jojića, a premalo zamena za Zdjelara, iako je izgleda u upravi neko naivno mislio kada su ga dovodili iz Turske da je moguća prekvalifikacija Traorea preko noći.

Nedostaje i dalje učinak Meniga i Rikarda i taj deo morao bi da zabrine sve u klubu, jer ih po nepisanom pravilu nikad nema kada je to najpotrebnije. Rikardo je sinoć promašio šansu utakmice, a Menig čitavu loptu kada su mnogi očekivali da će sa peterca pocepati Borjanovu mrežu. Ako se zanemare i ti promašaji videće se da im nije bilo preterano do igre, pa je možda pravi trenutak došao da neko iz stručnog štaba ili kluba sedne i obavi razgovor s njima da bi se videlo u čemu je problem. Baždar je u samo jednoj akciji za svojih par minuta na terenu pokazao više od Rikardovih 89, a sličan rezultat se dobije i posle poređenja Jovićevih i Menigovih minuta u igri.

Uprkos svim problemima, svi u Partizanu mirne duše i sa ponosom mogu reći da su igrali i nisu razočarali u nastupu protiv tima u kome nije bilo mesta na klupi za 1.500.000 evra plaćenog Motiku! Zvezdin koncept neumerene potrošnje za srpske prilike morao bi konačno nekog da zabrine!

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike