Bukarijev projektil raspalio maštu zvezdaša o "plus 10", Natho iz penala vratio sve na staro

31.08.2022

19:46

0

Autor: 24sedam

Remi 1:1 konačni ishod 168. večitog derbija

Bukarijev projektil raspalio maštu zvezdaša o "plus 10", Natho iz penala vratio sve na staro
Određene sudije Partizanu i Zvezdi u Evropi - Copyright MN Press

Prvi derbi u sezoni, 168. u istoriji, završen je remijem 1:1 nakon gola Bukarija kojim je Zvezda povela u 26. minutu i Nathovog penala u 56. minutu.

Crveno-beli su imali više od igre tokom većeg delog prvog poluvremena, ali su se kasnije povukli prepustivši inicijativu domaćinu. Partizan je bio bolji, ali je paradoksalno izglednije prilike stvorio onda kada su mu se one sporadično dešavale u prvom poluvremenu. Tada su Menig i Marković promašivale šuteve sa peterca, da bi u drugom poluvremenu najzreliju šansu imao Rikardo. Bio je to borben derbi dva fizički jako slabo pripremljena tima, koji su ceh takvoj kondiciji već skupo platiuli u svojim evropskim mečevima.

Ali, dok je bilo snage, bilo je i eksplozivnih kontri, jakih duela, brzih sprinteva, pokušaja "jedan na jedan", svega što ima u kvalitetnim evropskim utakmicama. Crveno-beli nisu iskoristili, realno, veći individualni kvalitet svojih fudbalera i zato oni moraju da budu nezadovoljniji konačnim ishodom uprkos činjenici da su sa terena glavnog konkurenta otišli sačuvavši "plus 7".

Neshvatljivo su se povukli posle gola Bukarija umesto da krenu po još jedan gol kojim bi rešili pitanje pobednika meča, pa se i na penal može gledati kao dolazak zaslužene kazne za kukavičluk. Potpuno je podbacio Ivanić, skoro neprimetan tokom prvih sat vremena. Nešto je borbeniji bio Kataji, ali njemu na dušu ide napravljeni penal nad Živkovićem, tako da su dve glavne poluge Zvezdine igre bile u kontraritmu.

Na drugoj strani, "vaskrsnuće" Natha nije bilo ispraćeno Rikardovim izdizanjem iznad ocene "loše". Najbolji strelac ekipe ostavio je iza sebe još jedan ispodprosečan derbi i bez jakog razloga se zadržao na terenu sve do sudijske nadoknade vremena. Debitant Traore se dugo tražio, umalo je otvorio Bukariju veliku šansu, ali je na kraju uhvatio tempo saigrača i nije kardinalno grešio u procenama situacija!

Partizan nakon svega mora biti srećniji sa večerašnjih 90 minuta u Humskoj! Otkinut je bod jačem timu, u pojedinim momentima uspeli su i da ga nadigraju i što je od remija važnije, to su Petrićevi dobici u Belićevih sat vremena nastupa, Nathov povratak igri i konačno jedna dobra partija štopera. 

Ovakav tok je imala utakmica iz minuta u minut

 

90+5. minut - Žuti za Traorea

90+3. minut - Završnica pripada Partizanu!

90+1. minut - Kanga je izveo slobodnjak sa desne strane, gužva u kojoj je Erakovoić pokušao da uradi nešto više osim što je prebacio težište na drugu stativu, gde nikog nije bilo.

90. minut - Dodatnih pet minuta!

89. minut - Rikardo izlazi, ulazi Baždar!

87. minut - Loš prvi kontakt Fejse sa loptom, srećom po Partizan Kulibalijev centaršut niko od crveno-belih nije pratio.

84. minut - Fejsa umesto Natha.

84. minut - Kulibali dobija priliku umesto Kataija!

81. minut - Žuti za Erakovića!

78. minut - Malo je pao ritam igre, što je i logično nakon što su sevale kontre na obe strane. Oba tima ne mogu baš da se pohvale dobrom fizičkom pripremom i to je nešto što ih je koštalo uspeha na evrosceni.

73. minut - Auuuuu, kakva šansa za Rikarda! Sanogo je pogrešio, Rikardo krenuo sam na Borjana sa leve strane i onda nerezonski šut slabijom levom nogom pored suprotne stative!

71. minut - Žuti za Milunovića za rušenje Jovića! Na ivici je zaustavljen dribling. Nathovo ubacivanje nije izrodilo opanost za Borjana, ali jeste pokušaj kontre za Bukarija koga zsutavljaju Jović i Urošević.

69. minut - Pršti na obe strane, prvo je Dijabate probao da ostvari saradnju sa Rikardom kome se večeras ne igra fudbal, onda je Zvezda dobila priliku iz kontre da ugrozi Popovića, šutirao je katai, preko gola!

67. minut - Izazi Ivanić, ulazi Mitrović! Kangva umesto Pešića!

65. minut - Borbeni Belić ne može dalje! Izlazi iz igre, ulazi Jović koji će zauzeti mesto na krilu, a zadnji vezni će biti Andrade. Videćemo ko će još izaći, verovatno Menig! Da! Jedna povreda dve izmene. Morao je stranac i morao je bonus!

64. minut - Rikardo kratak kod skoka posle Nathovog slobodnjaka. Partizan je došao sebi posle izjednačenja.

63. minut - Nathooooo, šansa, ali od Gobeljića ide u korner!

61. minut - Šta je većeras sa igračima Partizana?! Traore je gađao u gol, pogodio je nebo!

60. minut - Udarac Kange iz daljine, bio je to napad koji je obećavao, ali je iskusni vezni igrač iz Gabona gađao pored gola.

59. minut - Izašao je Rodić, ušao je Gobeljić. Eraković odlazi na levog beka.

- Natho preuzima odgovornost! Gooool, Borjan je pročitao, ali udarac u desni ugao nije mogao da zaustavi!

- Katai je šutnuo nogu Živkovića umesto loptu! Dileme nema oko kontakta koliko god situacija nije bila opasna i zbog daljine i zbog položaja Živkoića koji je bio okrenut od gola. Mitić je pokazao na penal!!!

51. minut - Slobodnjak Natha, na prvu je tražio Živkovića kojeg je Katai srušio s leđa. Crno-beli su podigli ruke tražeći penal, a posle kontrole sa VAR sobom, Mitić je otišao da pogleda i sam spornu situaciju!

50. minut Žuti za Ivanića za povlačenje Traorea!

47. minut - Bolji početak Zvezde! Igra se na polovini Partizana. Šesti korner za Kangu!

46. minut - Nastavlja se meč!

 

poluvreme

45. minut - Ponovo šansa za Partizan, Rodić je pokušao da zaustavi kontru povlačenjem Meniga, ali je Holanđanin pronašao Dijabatea na desnom krilu koji je izgubio duel sa Milunovićem, da bi Živković preuzeo odgovornost za nastavak akcije. Crveno-beli su se izvukli izbijanjem lopte van kaznenog.

42. minut - Šansaaaa za Partizan! Marković posle slobodnjaka Natha sa desne strane. Štoper je išao na "poklonjenje" u petercu, ali je promašio loptu i čak je rukom odigrao!

41. minut - Žuti za Sanoga! Udaranje Dijabatea, ali je opet uradio da sve izgleda kao da je u žaru borbe!

40. minut - Dva kornera Partizana zaredom, Živković je oba puta centrairao, drugi mu je bio opasniji, ali opet je njegov saigrač nespretno zahvatio loptu. Belić je uspeo da je zahvati za razliku od Meniga.

38. minut - Obrukao se Menig! Dijabate je pripremio priliku, Holanđanin je promašio loptu sa peterca!

35. minut - Dobar napad crno-belih preko desnog krila i Živkovića koji je centrirao. Menig je probao makazicama, pa je ona stigla i do Rikarda koji je odložio do Belića. Partizanov vezista želeo je da se sve ovo ponovi tražeći Živkovića na desnoj strani, a bilo je bolje da je šutirao ka Borjanu.

27. minut - Gooool, Bukari! Kakva je to bila golčina Bukarija. Krilo crveno-belih sačekao je jednu odbijenu loptu na ivici kaznenog prostora i onda je ne čekajući da ona padne, iz prve pogodio  stativa od koje se odbila u mrežu Popovićevog gola. Golman crno-belih nije mogao baš ništa - 0:1 za crveno-bele!

26. minut - Ponovo korner za Zvezdu. Peti, opet zahvaljujući intervenciji Markovića koji je izbio loptu Katajiu u prodoru

22. minut - Period kada je Partizan došao do igre sa većim posedom! Slobodan udarac za Natha i izbijanje koje se pretvorilo u neverovatnu kontru. Kataji je iskoristio katastrofalnu grešku Traorea, a kako mu je Bukari ušao u ofsajd vukao je loptu i na kraju izgubio na oko 20 metara od Popovića. velika šansa za Zvezdu je propala!

19. minut - Prvi korner za Partizan! Živković sa leve strane na prvu stativu odakle je Pešić izbacio u aut.

16. minut - Zvezda ima više od igre, skoro pa totalnu dominaciju terenom. Katai je isprobao šut iz daljine, Popović je morao da izbije za četvrti korner. Sanogo je bio najviši, a Popović je ponovo prvi došao do lopte.

14. minut - Žuti za Vujačića, posle faula nad Bukarijem. Da je ovo prošloZvezdino krilo imalo bi čist put do Popovića!

10. minut - Mitić nije pokazao na faul za Partizan nakon što je Katai očigledno srušio Dijabatea. Istini za volju nije imao ni signal od pomoćnika da se nešto dešava, sve se završilo pokušajem gostiju da naprave kontru koju je zaustavio Marković.

8. minut - Partizan trpi veliki pritisak, vezni red Zvezde drži loptu, uglavnom se traži Bukari po desnoj strani. Sada je iznudio korner posle duela sa Markovićem. Pomoć se ukazuje Erakoviću, pa će se sačekati sa oizvođenjem trećeg kornera, prvog sa desne strane.

6. minut - Novi korner za Zvezdu, opet je Marković intervenisao, ali nespretno, jer nije dobro kontrolisao loptu pa je ona samo preletela preko noge. Ovaj korner Kange nije bio tako dobar kao prvi.

4. minut - Bukari asistencija za Erakovića! Kakva prilika za gol!

2. minut - Zvezda izvela prvi korner nakon prodora Ivanića i uklizavanja Markovića. Oštra lopta proletela je peterac, bila je to odlična prilika za goste, ali niko nije očekivao da će ovaj centaršut imati tu putanju.

1. minut - Počelo je!!!

- Minut ćutanja u pomen preminuloj legendi Partizana, jugoslovenskog i srpskog fudbala Milutina Šoškića. Svi fudbaleri Partizana izašli su u plavim golmnskim dresovima sa brojem 1 u njegovu čast. 

- Navijači Partizana istakli su u svojoj koreografiji poruku "Grobari će biti uz tebe"

- Svi igrači imaće golmanske dresove u čast Milutinu Šoškiću.

- Navijači Partizana sa istočne strane stadiona u Humskoj pevali su poznatu pesmu zvezdaša posvećenu Milanu Pavkovu.

 

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigraće večeras 168. "večiti derbi", koji bi mogao da bude prelomni za obe ekipe i odlučujući za dalji tok šampionata.

Crno-beli već zaostaju sedam bodova za Zvezdom, tako da bi ih još jedan poraz verovatno izbacio iz dalje trke za titulu. Na drugoj strani situacija nije idealna uprkos komotnoj prednosti na tabeli. Eliminacija od Makabija razgoilitila je probleme u timu lidera prvenstva, pa je čak i Dejan Stanković odlučio da kormilo prepusti svom nekadašnjem pomoćniku Milošu Milojeviću, koji je u poslednjih godinu dana radio na klupi švedskih Hamarbija i Malmea. 

Partizan sa novim trenerom Gordanom Petrićem pokazuje blago napredovanje ka boljem, a tri boda iz "večitog derbija" mogli bi da donesu renesansu u Humskoj nalik onoj iz sezone 2016/2017 pod Markom Nikolićem. 

Partizan - Crvena zvezda  20.00, Arena Sport Premium 1.

Stadion Partizana. Sudija: Milan Mitić

Partizan: Popović - Živković, Vujačić, Marković, Urošević - Belić, Traore, Dijabate, Natho, Menig - Rikardo. Trener: Gordan Petrić.

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga, Ivanić - Bukari, Katai - Pešić. Trener: Miloš Milojević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike