Tvoje bravure na Old Trafordu ostale su remek-delo fudbalske umetnosti! Bjekovićev oproštaj od legendarnog Šoleta (FOTO)

01.09.2022

12:42

0

Autor: 24sedam

Fudbalska Srbija oprostila se danas od legendarnog golmana Partizana Milutina Šoškića

Tvoje bravure na Old Trafordu ostale su remek-delo fudbalske umetnosti! Bjekovićev oproštaj od legendarnog Šoleta (FOTO)
šole8 - Copyright FK Partizan

Komemorativnom skupu povodom smrti legendarnog golmana Partizana, Milutina Šoškića, održanom u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, pored članova porodice prisustvovali su i predstavnici njegovog kluba Partizanai mnoge istaknute ličnosti iz sveta sporta i javnog života Srbije.

Od popularnog Šoleta su se biranim rečima oprostili Milorad Vučelić, Nenad Bjeković i Milan Obućina.

- Čovek čije ime za života postane sinonim za profesiju kojom se bavio, zaslužuje mesto među besmrtnima. Za mene lično, bio si više od golmana. Bio si mi pre svega idol, fudbalska veličina koja je u velikoj meri usmerila moju igračku i trenersku karijeru. Zavoleo sam fudbal zahvaljujući fenomenalnoj generaciji jugoslovenske reprezentacije koja je sa tobom na čelu zadivila Evropu i svet 1960. godine. Pobeda protiv Francuske usred Pariza, za srebrnu medalju na EP, a nedugo zatim i trijumfalan pohod do zlatnog odličja na Olimpijskim igrama u Rimu. Za sve anale i fudbalsku antologiju - rekao je vršilac dužnosti predsednika FSS Nenad Bjeković i nastavio:

 

- Ne postoji fudbaler iz te generacije crno-belih koji mi nije rekao da najveće zasluge za ovaj istorijski rezultat pripadaju Šoškiću. Tvoje vazdušne duele i bravurozne intervencije na Old Trafordu u polufinalu protiv Mančester junajteda, ljudi i dan danas porede sa remek-delom fudbalske umetnosti. Doživeo sam kasnije da mi baš taj umetnik u golmanskim rukavicama bude mentor na početku trenerske karijere. Svi smo mi ovde privremeno, svi smo prolazni, ali ono što ostaje posle nas, jesu dela u kojima se ogleda dragocenost svakog života. Dragi Šole, tvoja dela su večna i ostaćeš zauvek u našim srcima. Neka ti je večna slava i hvala - poručio je Bjeković

Sahrana Milutina Šoškića će biti u 14 časova, u Aleji velikana na Novom groblju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike