Petrić svoj mir širi na tim i to se vidi: Ne verujem da je titula otišla kod Zvezde, igrači počinju da shvataju nešto moje

31.08.2022

21:14

0

Trener Partizana ipak žali za pobedom u derbiju, o crveno-belima više nema razmišljanja

Petrić svoj mir širi na tim i to se vidi: Ne verujem da je titula otišla kod Zvezde, igrači počinju da shvataju nešto moje
gordan petrić - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Nije Gordan Petrić bio zadovoljan posle boda u derbiju, a svakako nije bio nezadovoljan. Stav, držanje i pristup trenera Partizana kao da se ne menjaju nikad. Mada, to možda i nije čudo, jer još nema poraz od kada je preuzeo crno-bele.

Ne samo to, nego stvarno deluje da su se njegovi igrači "probudili" ili, kako on kaže, opustili. U 168. derbiju su gubili, ali su se vratili u meč, "stisli" protivnika i izjednačili, iako su skoro svi pre meča predviđali ubedljiv trijumf Crvene zvezde.

Tako je Petrić izašao i pred novinare danas – potpuno opušteno i to nakon što je jeo picu u jednoj od kancelarija na stadionu, a u majici preminule legende crno-belih Milutina Šoškića.

- Ono što sam pričao pre dva-tri dana, ulazimo u seriju ozbiljnijih utakmica. Večeras Zvezda, sledeće nedelje Evropa. Ja mislim da su moji igrači spremni i svesni šta ih čeka u narednom periodu. Večeras smo videli kako se Partizan vraća iz neke nervoze u prvih 20 minuta, to su svi videli, paničili su. Zvezda ima iz skakače, posle se smirilo. Zvezda je dala lep gol, a kada se sve sabere, mislim da smo bili bliži pobedi, pogotovo prikazanim u drugom poluvremenu. Ono što me raduje je da su igrači pokazali da imaju kvalitet i da treba da se računa na njih. Belka je sjajno igrao, sve do povrede, sve zadatke je završio. Pokazali su da mogu da budu budućnost Partizana.

Da li vi žalite zbog pobede ili ste ipak zadovoljni bodom?

- Sve kad se sabere, žao mi je što nismo dobili, jer mislim da bismo pobedom napravili vrlo bitan korak ka onome šta želimo u svlačionici. Popravilo bi se samopouzdanje, napravili bismo korak ka onome kako želimo Partizan da bude do kraja polusezone.

Šta ste im rekli na poluvremenu? Izašli su na teren potpuno drugačije, čime ste ih motivisali.

- Rekao sam im isto što i vama, da ne budu nervozni kao u prvih 20 minuta, da znamo šta smo se dogovorili kako da igramo, da budemo bliži kod te prve lopte i to se i pokazalo ispravno.

Kako ste zadovoljni Dijabateovom partijom, bio je vrlo opasan, pogotovo u prvom poluvremenu?

- Verovatno ljudi znaju da sam totalno iskren, da se ne dešava da igračima pričam jedno, a novinarima drugo. Dijabate ima kvalitet i talenat, ali on se u pojedinim situacijama igra fudbala malo više nego što je potrebno. Bio je konkretan. Izuzetno talentovano dete, tek je došao, ovo je za njega nešto novo, tako da ima vremena da se prilagodi.

A Rikardova partija? On kao da ima problema u derbijima…

- On nosi dosta tereta, Zvezda ima dva centarhalfa koji su dobri igrači, reprezentativci. Dosta je nosio tog tereta i teško je da bude kvalitetniji nego što je bio. Trpi veliki teret, a ulaskom Baždara i Vanje kao bonusa, moći ćemo da rotiramo, da odmorimo malo dečka, jer dve godine nosi veliki teret. Ne sećam se prethodnih derbija, to sam gledao kao vi, pa sam zaboravio, ali stvarno ne pamtim. Nisu njegovi nastupi u derbijima uopšte bili tema pred ovu utakmicu. Pričali su i za Natha svašta, pa je večeras pokazao da je vrhunski igrač i da ima nešto posebno, što nemaju drugi.

Svi se sada slažu da se vidi promena u Partizanu. U tom smislu, da li ste vi možda kasno došli u borbi za titulu?

- Mogu da vam objasnim na primeru zemlje gde sam igrao. To me podseća na situaciju Rendžers i Seltik i tamo je trka do poslednjeg kola, a tamo je kao i kod nas – ako se pobedi u derbiju, to je kao da si uzeo titulu. Ali, ima dosta da se igra, ima prostora i da se utakmice dobijaju i gube. Ne verujem da je titula otišla kod Zvezde. Da li sam došao kasno, ne gledam tako, gledam da sam došao kad je bila potrebna pomoć. Mislim da su igrači shvatili to nešto moje sada i počeli da se opuštaju.

Koliko će sada biti teško čekati neki Zvezdin kiks?

- Ne razmišljam o Zvezdi, to je prošlo. Mi imamo za vikend Kolubaru, pa Evropu, o tome razmišljam. Ja ne znam ni sa kim oni igraju.

Da li vam treba još igrača da bi se klupa "produžila"?

- Kad gledate Ligu šampiona, tipa Real Madrid, vidite da su to jedni isti igrači koji igraju i Ligu šampiona i prvenstvo. Ne mislim da je meni kao treneru potrebno da pomeram fudbalere. Dok se igrači ne pomere, nisam za to da dolaze novi igrači. Sigurno da za našu ligu imaju kvalitet da se bore za prvo mesto, to je sigurno. To se vidi, nema šta. A i kad se vrate neki iz povrede, imaćemo neki balans. Ne treba da pomeram neke igrači da bi drugi došli.

Delovalo je da se igrači osećaju komotnije kad ih je četvorica pozadi, da li ćete nastaviti sa tom praksom?

- Nisam ja ni razmišljao da ću igrati tri pozadi. Ja sam došao da se spremam za evropsku utakmicu, a sada smo ojačali šta je trebalo, a trebalo nam je to pozadi. Da li ćemo u narednom igrati tri pozadi, to zavisi od protivnika u Evropi. Kod nas sam siguran da nikad nećemo igrati drugačije, mada nikad ne reci nikad.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike