Da li Petrić nastavlja tradiciju? Ne prihvatam remi pred meč, niti bi nam pobeda preokrenula sezonu, ali bih je posvetio Šoletu!

30.08.2022

10:17

0

Još jedna specifična i posebna utakmica je pred beogradskim večitim rivalima

Da li Petrić nastavlja tradiciju? Ne prihvatam remi pred meč, niti bi nam pobeda preokrenula sezonu, ali bih je posvetio Šoletu!
gordan petrić - Copyright FK Partizan/Sandić foto

Fudbaleri Partizana u sredu od 20 sati na stadionu u Humskoj dočekuju Crvenu zvezdu u meču devetog kola.

168. večiti derbi dolazi u momentu kada je razlika na tabeli sedam bodova u korist crveno-belih, a pritom domaćin ove sezone kuburi i još uvek traži pravu igru.

Međutim, ono što je na strani Partizana je tradicija, šest i po godina su bez poraza u Humskoj, a novi trener crveno-belih, Miloš Milojević, smatra da zna kako može da sruši rivala u njegovoj kući.

Danas je pred medijima bio i strateg Partizana, Gordan Petrić i najavio jedan od najvažnijih mečeva u sezoni.

- Moram da kažem da nas sutra očekuje jedna od utakmica u nizu. Imaćemo i Evropu i moramo da odgovorimo na neke zadatke. To je niz teških utakmica. Igrači su svesni šta ih sutra očekuje, koncentrisani su i pružiće sutra maksimum. Za mene je bitno da se opuštaju i da se vidi napredak. Ako me pitate šta očekujem sutra, očekujem samo da moji igrači budu maksimalni profesionalci - kazao je Petrić u uvodnom obraćanju, te progovorio o rivalu:

- Ovo za Zvezdu, da su možda u nekoj problematici, ne razmišljam u tom pravcu i razmišljam o mojim igračima. Ovo su specifične utakmice, nekad i ekipa u slabijoj formi pokaže više na derbiju i sve ode u drugom pravcu. Razmišljam samo o mojim igračima da ih opustim.

Crno-beli se mogu pohvaliti da su na svom terenu u nizu bez poraza, međutim, u poslednja četiri derbija, imaju dva poraza i dva remija, a Petrić nije spreman da uoči meča prihvati nerešen rezultat.

Pobedu bih posvetio Šoškiću

- Diktiraju tu i oni kao i mi što diktiramo nešto što možda oni planiraju da igraju napadački. Bilo bi dobro kada bi Partizan sutra dobio, iz mnogo razloga, da se približimo i još stabilizujemo. Želja je moja da sutra ta pobeda ode nekom čoveku koji bi se sigurno radovao, a to je bata Šole - rekao je Petrić.

- To je hipotetičko pitanje, to sve zavisi kakva će utakmica biti na terenu. Ako mi budemo imali problematiku tokom utakmice i oni budu bolji u nekom trenutku, naravno da ću biti. Ali pred utakmicu naravno da nisam zadovoljan.

Dobra vest za navijače crno-belih je da su svi igrači spremni.

Ljudi pričaju da treba neka motivacija za bilo koju utakmicu. Bio sam igrač i svaki igrač koji je profesionalac i igra za Partizan i Zvezdu, spremaju se za svaki meč isto. Samo dešavanja na terenu donose nešto drugo. Igrači su spremni, imali su neki teret. Rekao sam kad sam došao da će dosta utakmica u početku biti takmičarske i da neće biti lepote fudbala. Bitno je da se uzimaju bodovi, da se igrači rasterete. Svesni su šta se sutra dobija na utakmici.

Tokom leta, Partizan je ostao bez dvojice igrača sredine terena, Marka Jevtovića i Saše Zdjelara, a zamena je nedavno stigla u vidu Hamidu Traorea, koji je debitovao već u prošlom kolu na gostovanju u Kragujevcu.

Dolaskom Traorea smo dobili kombinatoriku da možda možemo da odmaramo neke igrače. Građom liči na Moreiru, stilski malo na Zdjelara, ali njime smo dobili sigurnost. Verovatno se malo i začudio da igra odmah protiv Radničkog. Odigrao je ono što treba da odigra, jak na lopti, sutra je specifična utakmica i naći će se možda u nekom drugom prostoru, ali je pojačanje za Partizan jer nismo imali igrača na sredini terena - naveo je Petrić, pa istakao da sutra neće biti iznenađenja:

O nepomeranju derbija

- To što smo pokušali da odložimo utakmicu, postoji razlog, da bismo se više odmorili. Ali Zvezda je tako odlučila, imaju to pravo i svoj raspored. Možda i mi nekad dođemo u tu situaciju i tu nema ljutnje. Igrači koji su igrali veći broj utakmica, naravno da ima umora. Sutra se igra "10 na 10" pa ćemo videti šta će biti - kazao je Petrić.

Jedino može da nas iznenadi ovaj novi igrač, jer ga nikad nismo videli pre toga. Ni mi njih ne možemo da iznenadimo, ni oni nas.

Na današnjoj konferenciji trenera Crvene zvezde, Miloša Milojevića, bilo je reči o poznavanju Petrićeve filozofije, a strateg crno-belih se najpre našalio:

- Ne znam, nismo igrali padel pa ne znam. Šalim se, nas dvojica smo bili na licenci, dve godine smo se družili i dobro se znamo. Verovatno je to mislio po nekoj priči i dešavanjima na licenci, da je procenio moju filozofiju igre - smatra Petrić, te se osvrnuo na potencijalnu pobedu u derbiju:

Ne gledam to kao na prekretnicu sezone. Naravno da bi nam pobeda mnogo značila. Generalno gledam sve od utakmice do utakmice, pa ćemo videti na kraju sezone - poručio je Petrić.

Na kraju, bilo je reči i o uspešnoj Petrićevoj seriji u periodu od 2007. do 2009. godine, kada je bio funkcioner crno-belih.

- To što sam bio u Partizanu 2007-2009, i da je tim bio odabir Ivana Tomića i mene, tu je Partizan napravio pravu stvar da se klub okrenuo i ka mladim igračima. To je Partizan generalno uradio, mi smo bili deo sistema. Da li će to sada biti kao tada, zavisi od mnogo stvari. Pojedinac ne može da neke stvari promeni, treba da se napravi filozofija kluba.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike