Voždovac okrenuo Radnik i umešao se u borbu za vrh, Kolubara šokirala Ivanjicu!

31.08.2022

16:47

0

Autor: 24sedam

Zmajevi se popeli na treće mesto Superlige

Voždovac okrenuo Radnik i umešao se u borbu za vrh, Kolubara šokirala Ivanjicu!
0MAR156 - Copyright MN Press

Voždovac je posle preokreta pobedio Radnik iz Surdulice 4:1 (1:1) i izbio na treće mesto Mozzart bet Superlige posle devet odigranih kola.

Radniku iz Surdulice pripao je prvi deo prvog poluvremena na krovu Tržnog centra. Danoski je na startu izbio sam pred Krunićem, ali je izgubio korak, pa je zlatna prilika propala. Surduličani su iz tranzicije poveli u 34. minutu. Miloš Spasić je dobio dobru loptu na desnoj strani, ušao je u šesnaesterac i sa 15 minuta loptu po dijagonali poslao u sam ugao.

Domaćin je bio bolji u finošu prvog dela i uspeo je da izjednači u 43. minutu. Dobru dubinsku loptu Mijailovića, Ajdinović je spustio glavom u prazan prostor do Borislava Burmaza koji je sa osam metara lako poentirao.

Voždovčani su u nastavku meča uspeli da preokrenu rezultat. Rezervista Veljko Trifunović je prošao po levoj strani, upolsio kapitena Hajdina koji je spretno "bocnuo" loptu u mrežu sa metra. Veljko trifuinović bio je "meč viner" za Voždovčane, pored asistencije za drugi gol, prošao je ponovo dobro po levoj strani i onda se odlučio za jak udarac u bliži ugao. Golman Ranđelović nije dobro zatvorio ugao i lopta je završila u mreži. U samom finišu iz kontre Sentoku je postigao prvenac za ubedljiv trijumf 4:1.

Kolubara je iznenadila Javor u Ivanjici 1:0 (1:0) i izbila na peto mesto. 

Javor je dobro počeo meč, ali je Kolubara bila mnogo opasnija. Milojević je imao prvu veliku priliku ali je šutirao pravo u golmana.

Anto Vukušić je u prošlom kolu het-trikom doneo Kolubari pobedu nad Čuakričkim, a golgetersku seriju "rudara" u Mozzart bet Superligi nastavio je u 24. minutu meča u Ivanjici Miloš Filipović, kada je uspešno završio akciju i doneo vođstvo. 

Nedugo zatim i Đokić je pogodio stativu, a zatim je Vukušić zakasanio da ugura loptu u mrežu. Javor je pretio do kraja polivremena, međutim, gosti su se dobro i organizovano odbanili.

Napadao je Javor iz sve snage u nastavku, u dva navrata su domaćini tražili jedanaesterac, a sudija je zbog faua poništio gol Gigiću posle kornera u 71. minutu. Gosti su uglavnom branili i čekali kontru preko Vukušića. "Rudari" su se odbranili i zasluženo osvojili tri nova boda, a Ivanjičani su vezali tri uzastopna poraza.

Mozzart bet Superliga, 9. kolo

UTORAK

Novi Pazar - Spartak 2:0 (1:0)
/Mijić 13, Vukčević 49 penal/
Napredak - Mladost GAT 1:0 (1:0)
/Šarić 21/
Vojvodina - Radnički Niš 3:0 (1:0)
/Baraj 22, Simić 51, U. Nikolić 82/

SREDA
Javor - Kolubara 0:1 (0:1)
/Filipović 24/
Voždovac - Radnik 4:1 (0:1)
/Burmaz 43, Hajdin 65, Trifunović 73, Sentoku 90+5 - Spasić 34/
TSC - Radnički 1923 18.30 (TV Arena sport 2)
Partizan - Crvena zvezda 20.00 (TV Arena 1 Premium)

ČETVRTAK
Čukarički - Mladost Lučani 18.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike