Dan derbija: Promene u očekivanim sastavima, da li ćemo videti najavljene promene? (FOTO)

31.08.2022

15:45

0

168. okršaj Crvene zvezde i Partizana igraće se od 20 sati u Humskoj

Dan derbija: Promene u očekivanim sastavima, da li ćemo videti najavljene promene? (FOTO)
20220416mmKatai07 - Copyright MN Press

Poslednjeg dana avgusta, u sred nedelje, igraće se 168. večiti derbi. Danas će Partizan na stadionu u Humskoj ulici ugostiti najvećeg rivala, Crvenu zvezdu, u meču koji počinje u 20 sati.

Crveno-beli u komšiluk odlaze sa sedam bodova prednosti, ali i sa novim trenerom, Milošem Milojevićem, koji je na klupi manje od nedelju dana. Crno-beli pak duel devetog kola Superlige dočekuju uzdajući se u tradiciju, jer na svom terenu nisu poraženi šest i po godina. Ali, ovu sezonu nisu otvorili kako su želeli, te je promena trenera obavljena i u Humskoj. 

BLOG UŽIVO:

- Papagaj partizanovac hit među grobarima!

- Strahinja Eraković ide iz Crvene zvezde odmah posle derbija? Italijanski novinar Đanluka di Marcio , koji važi za jednog od pouzdanijih "insajdera", plasirao je informaciju da je Silvio Berluskoni zainteresovan za štopera crveno-belih Strahinju Erakovića. A pored Monce, navodno je zainteresovan i Kremoneze!

 

 

Prethodno je Zvezda odbijala klubove iz Rusije zbog obaveza u evropskim kvalifikacijama, ali sada se možda stvar promenila posle neuspeha u Ligi šampiona.

- Očekivali su se određeni sastavi oba tima, ali posle večernjih treninga Partizana i Crvene zvezde može se zaključiti da je bilo blagih promena. U Partizanu će se navodno odlučiti na Kristijana Belića u startnoj postavi, dok je Crvena zvezda bliže nameri da Seku Sanogo počne derbi.

Prema poslednjim informacijama, ovo su sastavi u kojima će početi meč Partizan - Crvena zvezda...

Partizan: Popović - Živković, Vujačić, Marković, Urošević - Belić, Traore, Dijabate, Natho, Menig - Rikardo.

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga, Ivanić - Bukari, Katai - Pešić.

- U utorak uveče iz Partizana je navedeno da je prodato oko 12.000 ulaznica. Domaćin očekuje da će taj broj u toku preći 20.000 posetilaca.

- Ovako Partizan najavljuje derbi:

U poseti Partizanu danas boravi Mikael Silvestre, proslavljeni francuski reprezentativac i bivši igrač Mančester Junajteda. U prostorijama kluba ugostili su ga generalni direktor Milos Vazura, zamenik generalnog direktora Milorad Nikolić i član Upravnog odbora Goran Pandurović, inače nekadašnji saigrač Silvestrea u Renu.

FK Partizan
 

Silvestre, danas uspešan fudbalski agent, u prijatnom razgovoru sa domaćinima, izrazio je posebno zadovoljstvo zbog susreta sa Pandurovićem i činjenice da će danas prvi put uživo gledati ‘’večiti derbi’’.

- Prethodni večiti derbi igran je na Marakani, u plej-ofu Superlige, a okončan je bez pobednika i golova, 0:0.

 

 

- U međuvremenu, potvrđeno je i da je Ohi napustio tabor Crvene zvezde, a uoči jutra, norveški napadač se oglasio i u poruci navijačima naveo da je nakon razgovora sa upravom shvatio da treba da ode.

- Pravdu na večerašnjem duelu deliće glavni arbitar Milan Mitić iz Leskovca, pomagaće mu Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok će četvrvti arbitar biti Momčilo Marković. U VAR sobi sedeće Aleksandar Živković, a asistent će mu biti Milovan Ristić.

- Uživo TV prenos ovog duela možete pratiti na kanalu Arena sport 1 Premium.

- Na jučerašnjim konferencijama za medije, ni Petrić, a ni Milojević se nisu isticali izjavama, već su pokazali maksimalni respekt prema rivalu. Takođe, ovo će dvojici stratega biti prvi večiti derbi koji vode kao samostalni treneri.

 

 

- Nema potrebe najvaljivati važnost i veličinu ovog susreta. Večiti derbi je uvek poslastica srpskog fudbala. Očekujem mnogo žara i borbe. Poznajem filozofiju igre kolege Petrića i mislim da Partizan ima kvalitet za njegove ideje. Imaju naše poštovanje, iako rezultati na početku sezone nisu bili kakve su očekivali. Mi ćemo morati da pokažemo kvalitet i da igramo za gol - kazao je Milojević, dok je Petrić prilikom razgovora sa medijima istakao:

- Moram da kažem da nas sutra očekuje jedna od utakmica u nizu. Imaćemo i Evropu i moramo da odgovorimo na neke zadatke. To je niz teških utakmica. Igrači su svesni šta ih sutra očekuje, koncentrisani su i pružiće sutra maksimum. Za mene je bitno da se opuštaju i da se vidi napredak. Ako me pitate šta očekujem sutra, očekujem samo da moji igrači budu maksimalni profesionalci - kazao je Petrić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike