Milojević "kuva" pred večiti derbi, zna kako da sruši Partizan posle šest godina u Humskoj: Poznat status Ohija, a tu je i Kulibali

30.08.2022

09:13

0

Svi igrači su spremni za meč sa Partizanom

Milojević "kuva" pred večiti derbi, zna kako da sruši Partizan posle šest godina u Humskoj: Poznat status Ohija, a tu je i Kulibali
miloje4 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde u devetom kolu Superlige gostuju Partizanu, a 168. večiti derbi igraće se u sredu, 31. avgusta na stadionu u Humskoj ulici.

Crveno-beli su pred jedan od najvažnijih okršaja u domaćem šampionatu promenili trenera, pa je pored terena sada Miloš Milojević.

Mladi stručnjak je sa ekipom imao već jednu utakmicu, u subotu su savladali ekipu Javora sa 4:1, a na današnjoj konferenciji za medije, Milojević je najavio susret sa Partizanom.

- Nema potrebe najvaljivati važnost i veličinu ovog susreta. Večiti derbi je uvek poslastica srpskog fudbala. Očekujem mnogo žara i borbe. Poznajem filozofiju igre kolege Petrića i mislim da Partizan ima kvalitet za njegove ideje. Imaju naše poštovanje, iako rezultati na početku sezone nisu bili kakve su očekivali. Mi ćemo morati da pokažemo kvalitet i da igramo za gol - rekao je Milojević u uvodnom obraćanju, pa se osvrnuo na status Ohija, koji je prema navodima medija na putu za Dansku:

Ohi je u karantinu, nije otišao u Brondbi, a da li će igrati morate sutra da vidite. Kulibali, Pešić i Ohi imaju različite karakteristike, a bilo koji od njih može da se uklopi u zahteve i bude pretnja za Partizan. Bitnije mi je kako će cela ekipa igrati nego ko će igrati. Ukoliko ekipa pomogne napadaču i on će pomoći ekipi - otkrio je trener Zvezde.

Da li će Kulibali debitovati?

- Mislim da svako može barem pet minuta. On je profesionalac. Pitanje je da li je u takmičarskoj formi, pošto je poslednju utakmicu igrao u junu, ali mislim da ima kvalitet koji nam treba i da može da izgura na motivaciju. Cilj je da nađemo najboljih 11 koji mogu zajedno - kazao je Milojević.

Eliminacija iz plej-ofa za Ligu šampiona sigurno je uticala na ekipu, ali je i pobeda protiv Javora doprinela da Zvezda u dobrom raspoloženju dočeka derbi.

Sinoć posle treninga dobio sam izveštaj da su svi spremni za utakmicu. Što se tiče psihologije, mislim da nas je timski duh podigao protiv Javora. Psihološki se vraćamo posle šoka protiv Haife. Što se tiče spremnosti, nisam očekivao da igrači sa manjom minutažom budu bolje spremni. Ekipa je dobro radila kod prethodnog stručnog štaba i ne verujem da je to problem. Igrači znaju odgovornost, oni su profesionalci i dobri momci. Biće na maksimumu svojih mogućnosti i sutra i u svakoj utakmici - istakao je Milojević, pa progovorio o kritikama kojih u svetu sporta uvek ima:

Ljudi mogu da donose zaključke kakve žele, ko god plati ulaznicu može to da radi. Prihvatio sam ovaj posao i znam da ekipa pobeđuje, a trener gubi. Ne treba da se veruje da sam ja mađioničar. Ako se izgubi, ja se spremam da preuzmem odgovornost, ali i igrači na terenu moraju zbog zadataka koje im dajemo. Od navijača tražim samo podršku za momke.

Partizan ima pobednički niz na svom stadionu, već šest godina.

- Bio sam prisutan na nekoliko utakmica tamo, oni se dobro osećaju u svojoj kući. Nije lako igrati u Humskoj. Pokušaćemo da zaustavimo neke njihove tačke, dobri su u tranziciji, dobri su u prekidu. Moramo da budemo spremni da uđemo u fajt, a verujem da imamo kvalitet da fudbalski nadvladamo utakmicom. Ima stvari koje moraju isto da se urade i za Partizan i za Javor - rekao je Milojević i na kraju se osvrnuo na motivaciju u ovom okršaju:

- Presudna će biti borba za drugu loptu, mnogo žara i intenziteta. Očekujem da moji igrači ostanu mirni u glavi. Ako se ne prihvati ritam koji domaćin pokušava da zada, na bilo kom gostovanju, može da bude problema. Postoje fudbalske stvari moramo da uradimo. Ovo je nova utakmica i šest i po godina nam ne prija, ali mi imamo cilj da prvi prođemo cilj u maju. Želeo bih da nam bude dodatna motivacija to što dugo nismo pobedili u Humskoj. Momci moraju da shvate da treba da igramo našu igru i da slavimo - zaključio je trener Zvezde Miloš Milojević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike