Zvezda bila blizu sna, a sve se pretvorilo u najgori košmar! Pavkov tragičar nad tragičarima! (FOTO/VIDEO)

23.08.2022

20:59

0

Crveno-beli ispustili veliku šansu da se domognu elitnog takmičenja

Zvezda bila blizu sna, a sve se pretvorilo u najgori košmar! Pavkov tragičar nad tragičarima! (FOTO/VIDEO)
CRVENA_ZVEZDA_vs_MACCABI_80 - Copyright MN Press

Crvena zvezda je na najsuroviji mogući način ispala iz plej-ofa za Ligu šampiona. Milan Pavkov je u 90. minutu postigao autogol, za konačnih 2:2 u revanšu, pa će se u elitnom takmičenju nadmetati Makabi iz Haife. Crveno-beli idu sada u grpunu fazu Lige Evrope, a ime rivala će saznati posle žreba u Istanbulu. Golove za Zvezdu dali su još i Aleksandar Pešić i Mirko Ivanić, ali je nažalost presudio onaj koji je dao Pavkov. 

Počeo je Dejan Stanković sa jednom promenom u odnosu na meč u Haifi, pošto je umesto Kingsa Kangve među starterima bio Slavoljub Srnić. Ostalo je bilo isto. Uz Srnića od početka su zaigrali Borjan, Eraković, Dragović, Milunović, Rodić, Kanga, Bukari, Ivanić, Katai i Pešić. 

Inače, fudbalere oba tima dočekala je fenomenalna atmosfera. Kao što je bilo najavljeno, sever i jug su bili u belom, a istok i zapad u crvenom. I gosti iz Izraela su imali podršku navijača, koji su se takođe povremeno čuli. Bili su smešteni u popularnom kavezu, na južnoj tribini, Taj deo je bio u zelenom.

Posle neuspešne završnice Pešića u uvodnim minutima, a zatim i neuspelog pokušaja Makabija iz "slobodnjaka", Kanga je u 12. minutu pogodio stativu, posle akcije koju je pokrenuo Pešić, a nastavio Bukari. Ali ostali su samo uzdasi, a Kanga je mogao u tim trenucima da se proslavi kao protiv Krasnodara pre nekoliko sezona. 

U narednim minutima posed je bio na strani Zvezde, mada je gost iz Izraela pretio šutevima sa distance, ali je sve "presečeno" golom Pešića u 27. minutu, posle gužve u petercu. Veliki deo posla odradio je Katai, koji je na taj način "ispunio obećanje" sa konferencije da će se potruditi da bude onaj stari. Tada se krenulo od nule, a samo tri minuta kasnije, bio je Ivanić u izglednoj prilici. Ali, iako usamljen, nije realizovao volej. 

I onda se činilo da će prvo poluvreme savršeno da se završi. Ivanić je u 43. minutu realizovao akciju Kataija i Pešića i u tim trenucima crveno-beli su imali rezultat koji ih vodi u Ligu šampiona. Ali posle tog "lepog sna" usledio je "košmar” u samo nekoliko minuta pošto je sudija Entoni Tejlor produžio pet minuta. 

Dosuđen je penal zbog igranja rukom Srnića, ali je onda Borjan odbranio Hazizi. I ponovo je "eksplodirala" Marakana, kao da je bilo 3:0. Onda je usledila kontra, koja je presečena posle greške Kange. Sundgren je opalio sa 25 metara, a Borjan je napravio veliku grešku i lopta je završila iza njegovih leđa. Euforija je splasnula, a Tejlor je odsvirao kraj prvog dela igre. 

Početak drugih 45 minuta pripao je Makabiju koji je želeo da iskoristi psihološku prednost, a u jednoj od akcija Borjan je zaustavio pokušaj iskosa Pjeroa, koji ga je u Haifi dva puta savladao. To je kapitenu crvenu tim trenucima bilo i najpotrebnije, kako bi vratio samopouzdanje. 

U 53. minutu, Stanković je napravio izmenu zbog koje je Kanga pokazao koliko je prgav. Kangva je bio pored aut linije, spreman da uđe, ali se Gaboncu nije izlazilo. Saigrači su ga požurivali, ali je on negodovao. To je pokazao i kada je napustio teren, kada je i šutnuo paket flašica sa vodom, na šta je Stanković reagovao odmahivanjem rukom. I on je bio razočaran ponašanjem svog veziste. Jasno je da je potreban razgovor sa Kangom čiji je temperament često van kontrole. Uostalom, imao je i žuti karton iz prvog poluvremena i postojala je opasnost da dobije i drugi. 

Ali to nisu bili jedini problemi u tim trenucima. Makabi je nastavio sa napadima i bio opasan. Zvezdaši su se na kratko ponadali kada je Katai izvodio slobodan udarac u 57. minutu. Ali je lopta završila preko prečke. I kao što je srpski prvak dominirao u uvodnim trenucima prvog poluvremena, tako je u nastavku ova uloga pripala šampionu Izraela. Na primer, u 67. minutu, Borjanu je stativa pomogla da sačuva mrežu. 

U 77. minutu, ponovo je Marakana bila na nogama, ali zbog izmene. Pešić je izašao, a ušao Pavkov. Tada se sigurno probudila nada da bi visoki napadač ponovo mogao da bude džoker. Kao što je često bio. Nekoliko minuta kasnije izašli su Rodić i Bukari, a šansu dobili Sanogo i Ben. 

A onda još jedan košmar, u režiji Pavkova. Odnosno autogol centarfora, za kraj sna o Ligi šampiona.

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ! Makabi ide u Ligu šampiona!

90. MINUT - GOL! Pavkov daje aut-gol! Izveo je Acili slobodan udarac sa leve strane, visoki napadač je nespretno reagovao nogom i zatresao sopstvenu mrežu. Igraće se tri minuta nadoknade vremena.

88. MINUT - Ivanić dobija žuti karton.

84. MINUT - Dvostruka promena u Zvezdi. Rodića menja Sanogo, a Bukarija Ibrahim Mustafa. Odmah potom Sundgren dobija žuti karton.

78. MINUT - Ovacije na Marakani! Podjednako ih dobijaju Aleksandar Pešić koji napušta teren, i Milan Pavkov koji ga menja.

MN Press
 

72. MINUT - Prva promena kod gostiju. Acili je zamenio Davida. Minut kasnije žuti karton dobija Milan Rodić.

67. MINUT - Sreća na strani Zvezde! Ivanić je izgubio loptu na dvadesetak metara od svog gola, Kornu je sjajno šutirao, ali je Borjan uz pomoć stative uspeo da sačuva svoju mrežu.

65. MINUT - Preuzeli su gosti kontrolu utakmice, Zvezdina poslednja linija ne na veliki iskušenjima.

58. MINUT - Imao je Katai slobodan udarac sa 17 metara, sa centralne pozicije, ali je šutirao preko prečke.

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinović
 

53. MINUT - Prva promena u Zvezdi. Kangu menja Kangva, uz veliko negodovanje Zvezdine osmice prema treneru Stankoviću zbog ove odluke.

49. MINUT - Ekipe su potpuno zamenile uloge. Sada je Makabi tim koji dominira, Pjero je imao veliku šansu, ali je Borjan pravovremenim istrčavanjem uspeo da skrati ugao i zaustavi njegov šut iskosa sa leve strane.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Treneri nisu menjali ništa u sastavima u odnosu na početak meča.

PRVO POLUVREME

45+5. MINUT - GOL! Makabi, ipak, daje gol! Neverovatno! Zvezda je pošla u kontru posle odbranjenog penala, ali je izgubila loptu na 30-ak metara od svog gola. Sandgren je povukao nekoliko koraka, opalio sa 25 metara i zatresao mrežu Borjana. Čim su crveno-beli pošli sa centra Tejlor je odsvirao kraj prvog poluvremena.

45+4. MINUT - Borjan brani penal! Imao je Makabi ogromnu priliku da se vrati u meč, pošto je dobio penal na signalizaciju iz VAR sobe, zbog igranja rukom Srnića posle kornera. Haziza je stavio loptu na belu tačku, ali ga je Borjan pročitao i zaustavio njegov šut. Prethodno je Dragović dobio žuti karton.

43. MINUT - GOOOL! Ivanić dao gol koji Zvezdu vodi u Ligu šampiona! Presing crveno-belih je dao rezultat. Oduzeli su loptu Pjerou, usledila je brza akcija, Katai je petom proigrao Pešića, ovaj iz prve uposlio Ivanića, koji je izuzetno preciznim šutem sa desetak metara iskosa sa leve strane pogodio mrežu rivala.

39. MINUT - Prvi žuti karton na meču dobio je Gelor Kanga.

33. MINUT - Prvi ozbiljniji pokušaj gostiju. Šeri je šutirao sa ivice kaznenog prostora sa desne strane, ali je Borjan bio oprezan.

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinović
 

30. MINUT - Kakva šansa za Ivanića! Bukari je po desnoj strani izbačen u prazan prostor, usledio je perfektan centaršut, usamljeni vezista je uhvatio volej, ali je lopta prohujala pored stative.

27. MINUT - GOOOL! Vodi Zvezda, strelac Pešić! Najveći deo posla odradio je Katai, sjajno je probio po levoj strani, ušao u kazneni prostor i potom "zavrnuo" loptu na peterac. Posle malog karambola, najbolje se snašao iskusni napadač za erupciju oduševljenja Marakane. 

20. MINUT - Pritiskaju crveno-beli žestoko rivala, ali osim stative Kange nisu uspeli ozbiljnije da ugroze golmana Makabija. S druge strane, Makabi pokušava iz brze tranzicije da napravi probleme poslednjoj liniji Zvezdinog tima, ali Dragović i ekipa zasad rade sjajan posao.

12. MINUT - STATIVA! Velika šansa za Zvezdu. Pešić je po levoj strani uleteo u kazneni prostor, lopta je uz malo sreće došla do Bukarija na drugoj stativi. Proigrao je Kangu koji je sa desetak metara šutirao iz prve, ali je pogodio stativu!

6. MINUT - Zvezda je agresivno ušla u meč, ali daleko od toga da su gosti skocentrisani samo da defanzivu. Igra se otvoreno na startu meča.

1. MINUT - Meč je počeo. Prvi su sa centra krenuli gosti, Zvezdda će u prvom poluvremenu napadati ka golu ispod južne tribine.

- Zagreva se atmosfera na "Marakani". Delije su zagrmele uoči prvog sudijskog zvižduka, a navijači Makabija potrudiće se da ih njihovi igrači čuju večeras.

- Nema dileme da će crveno-beli večeras imati ogromno podršku sa tribina stadiona "Rajko Mitić". U jednu od loža Zvezdine kuće stigli su i košarkaši koji će naredne sezone nositi crveno-beli dres.

24sedam/Dušan Nikolić
 

- Tribine Marakane počele su da se popunjavaju!

 

SASATAVI

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Eraković, Dragović, Milunović, Rodić, Srnić, Kanga, Bukari, Ivanić, Katai i Pešić.

MAKABI HAIFA: Koen, Sandgren, Goldberg, Planić, Kornu, Ali Mohamed, Lavi, Šeri, Haziza, Pjero, David.

- Delije su već počele sa raspevavanjem... Nekolicina navijača crveno-belih koji se nalaze u blizini stadiona "Rajko Mitić" gromoglasno pevaju za slavu Crvene zvezde! 

- Dva i po sata pre početka meča još nema gužvi oko stadiona "Rajko Mitić". Po već ustaljenoj proceduri, ulica Ljutice Bogdana je zatvorena za saobraćaj, dok Zvezdini navijači polako pristižu na najveći srpski stadion.

- Svi u Ljutice Bogdana očekuju spektakularnu atmosferu, ulaznice su planule u ekspresnom roku, zbog čega je Zvezda na dan meča izdala važno obaveštenje za svoje navijače.

- Makabi će u Beogradu imati podršku svojih navijača, a koliko bi gostujćih navijača trebalo da se večeras nađe na tribini stadiona "Rajko Mitić" pisali su izraelski mediji.

- Za koliko se miliona bore Zvezda i Makabi, šta kažu kladionice, gde gledati... Sve što treba da znate o meču sezone za srpskog prvaka pročitajte opširnije...

- Ekspedicija Makabija se ne pribojava pakla "Marakane". Priznao je to trener izraelskog šampiona Barak Bakhar, koji je otkrio i kako će se njegova ekipa suprotstaviti Crvenoj zvezdi.

- UEFA je u Beograd poslala engleskog arbitra Entonija Tejlora. Premijerligaški sudija biće večeras na centru, a Delije se nadaju da bi istorija mogla da se ponovi, pošto ih je Tejlor jednom već ispratio u Ligu šampiona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike