Stanković realni optimista pred Makabi! Neka Marakana izjednači, a mi ćemo se potruditi da pobedimo!

22.08.2022

09:09

0

Crveno-beli iz Izraela došli sa golom zaostatka

Stanković realni optimista pred Makabi! Neka Marakana izjednači, a mi ćemo se potruditi da pobedimo!
Dejan Stanković04 - Copyright FK Crvena zvezda

Pred fudbalerima Crvene zvezde je revanš plej-ofa za Ligu šampiona. U Haifi, pre šest dana slavio je Makabi sa 3:2, pa je pred prvakom Srbije ozbiljan zadatak, ako žele u grupnu fazu elitnog UEFA takmičenja.

Meč koji slobodno možemo da okarakterišemo kao najvažniji u sezoni najavio je šef struke Dejan Stanković. Prisutan je bio i Aleksandar Katai, jedna od uzdanica crveno-belih.

Konferencija je počela pitanjima novinara iz Izraela, a prvo je bilo o protivniku.

- Poznajemo dosta bolje Makabi. Teren je jedino merilo. Brza su i iskusna ekipa. Stvorili nam mnogo problema i imali smo o čemu da razmišljamo ovih dana, ali sam realni optimista. Sigurno da će utakmica biti drugačija nego u Haifi

Svaki meč je za sebe i stadion za sebe. Mi obožavamo da igramo na Marakani. Ovaj stadion će na Makabi poslati mnogo jače fudbalere Zvezde. Saživeli smo se sa ovom atmosferom. Rekao sam jednom u šali, neka Marakana izjednači, a mi ćemo se potruditi da pobedimo - kazao je Stanković, a zatim je usledilo pitanje o mogućim penalima.

Kao što se dobro zna, pravilo gola u gostima ne važi.

- Slažem se da utakmica može da traje i 90 i 120 minuta, Svaki rezultat je u igri. Može doći i do penala. Ako se to desi, faktor navijača više ne postoji. Tada će sve da zavisi od smirenosti igrača, ali imamo da prođemo dugačak put dok se ne dođe do izvođenja penala.

Katai: Očekujem pun stadion

- Čini mi se da Marakana može da nam bude samo prednost. Očekujem pun stadion i maksimalnu podršku, a ostalo je na nama- rekao je između ostalog Katai, a nadovezao se Stanković.

- Marakana... Na meni je da uspem da nađem ravnotežu između ogromne želje, jer te publika tera da budeš što konkretniji. Utakmica traje 90 minuta, a rezultat je aktuelan.

Novinare iz Izraela je i zanimalo da li će neuspeh u plej-ofu biti smatran za katastrofu.

- U svakom slučaju, fudbal će se igrati i dalje. Jesu u prednosti za taj jedan gol, mi smo pokazali mane tamo, ali ćemo ovde pokazati svoje vrline. Da li će to biti katastrofa, ili neuspeh, to je na klubu da odluči. Da li je sve urađeno do sada neuspeh, ili put kojim Crvena zvezda treba da ide, ja sam na raspolaganju, šta god da se odluči.

Imao je Stanković i zamerke na prethodni meč u Haifi.

- Sigurno je da smo mogli bolje, jer nismo odgovorili na agresivnost. Protiv Pjunika smo dobili kartone koji su bili nepotrebni, a protiv Makabija, u takvoj utakmici, gotovo da nismo dobili nijedan. Dosta je bilo naše nepažnje kod primljenih golova. Siguran sam da ćemo biti bolji, ali nas Makabi nije iznenadio. To je njihov tim. Imaju jednu ili dve zamene ukoliko se neko povredi. Imaju 13 fudbalera koji mogu da počnu utakmicu. Ne verujem da mogu da nas iznenade - kazao je šef struke crveno-belih, a zatim odgovorio na pitanje koje je opet bilo vezano za "katastrofu" u slučaju eventualnog neuspeha.

- Ne znam na koju kartu igraju i na koju katastrofu misle. Zvezda je veći klub od Makabija, ne znam... Ja sam miran i bavim se fudbalom. Niko nije nijednom pomenuo da smo ušli u grupnu fazu Lige Evrope, e ako je katastrofa to ako ne uđemo u Ligu šampiona - to je na klubu i navijačima da odluče.

Ja sam srećan što posle 22 godine imam priliku da igramo ovakvu utakmicu, to je bio Kajzerslautern, to je bila Barselona... Nisam mislio da ću ponovo dobiti šansu da igram takvu utakmicu kao što će biti ova sutra - naveo je Stanković i naglasio značaj akcije navijača, da se dođe u crvenim (istok i zapad) i belim majicama (sever i jug).

- To je fenomenalna inicijativa koju su pokrenuli navijači. Čak i ako padne kiša, može da se dođe i u crvenom ili belom duksu. Ne sumnjam da ćemo obojiti stadion u crveno-bele boje - podvukao je Stanković i naglasio da su svi fudbaleri spremni.

- Kada je reč o zdravstvenom biltenu, on je dobar. Svi koju su bili odsutni zbog povreda su se vratili, ali imamo još jedan trening pred meč i nadam se da neće biti neprijatnih iznenađenja.

Takođe se spekulisalo da jedan od strelaca iz Haife neće igrati zbog povrede.

- Što se njihovog napadača Pjeroa tiče, igraće, znam da hoće - objasnio je Stanković.

Meč će biti odigran sutra, sa početkom u 21 čas (TV Arena sport), a sudiće Englez Entoni Tejlor.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike