Počela istraga haosa na utakmici Partizan-AEK, tužilaštvo traži ko je napao policajce i šta se dešavalo posle meča

16.08.2022

13:35

1

Nije samo UEFA, srpski pravosudni sistem se uključio

Počela istraga haosa na utakmici Partizan-AEK, tužilaštvo traži ko je napao policajce i šta se dešavalo posle meča
0MET9261 - Copyright MN Press

Zbog svega što se dešavalo na meču Partizan - AEK pokrenuta je istraga od strane srpskog tužilaštva.

Teško je pobrojati sve mučne scene i propuste koji su se dešavali tokom utakmice Partizan – AEK Larnaka, pošto to bio jedan pravi festival sramote u svakom smislu.

Zbog svega je reagovala i UEFA i kaznila crno-bele smanjivanjem kapaciteta za naredni evropski meč, ali tu nije kraj. Sada se oglasilo i Više javno tužilaštvo koje je pokrenulo istragu o događanjima tokom meča.

Prenosimo vam saopštenje tužilaštva:

- Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je policiji zahtev za prikupljanje obaveštenja povodom događaja tokom i posle utakmice odigrane 11. avgusta 2022. godine na stadionu FK Partizan između epika FK Partizan i FK AEK iz Larnake, nakon što mu je danas dostavljen izveštaj policije o toj sportskoj manifestaciji. Naložena je identifikacija muškarca koji je u 44. minutu na istočnoj tribini stadiona nogom udario jednog od pripadnika Žandarmerije i podnošenje krivične prijave protiv njega zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi – navodi se u saopštenju, pa se nastavlja:

- Takođe je naloženo da se identifikuje fotoreporter kojeg je napao igrač AEK-a N.T, kako bi se izjasnio o razlogu i načinu napada, kao i da li je zadobio neke telesne povrede tom prilikom. Zahtevom je naloženo i da se utvrdi identitet četiri lica koja su nakon završetka utakmice neovlašćeno ušla u teren u trenutku kada su igrači FK Partizan došli do južne tribine, kao i da se utvrdi da li su se ta lica fizički ili verbalno sukobila sa drugim licima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike