Grobari su u pravu, dajte da Ostoja Mijailović bude predsednik! Legenda Partizana zna kako izaći iz krize!

16.08.2022

05:16

0

Autor: 24sedam

Čuveni Ivan Golac poručuje da nije iznenađen početkom sezone i predlaže velike rezove u klubu

Grobari su u pravu, dajte da Ostoja Mijailović bude predsednik! Legenda Partizana zna kako izaći iz krize!
20170329npGolac29 - Copyright MN Press

Iznedrio je Fudbalski klub Partizan mnogo velikih igrača, a neki od njih zavredeli su status legende. Jedan od njih je Ivan Golac, defanzivac koji je osim Partizana karijeru izgradio u Engleskoj, s uspehom igrajući za Sautempton, Bornmut, Mančester siti i Portsmut.

MN Press
 

Naigrao se i nagledao iz prve ruke kako ozbiljan klub treba da funkcioniše pa ne čudi što mu smeta stanje u njegovom nekadašnjem klubu.

Partizan "kasni" za Crvenom zvezdom sedam bodova, a odigrano je samo pet utakmica u Superligi. Od Lige Evrope su se oprostili, a Golac kaže da je sve što se dešava potpuno očekivano.

- Nije me iznenadio loš start. Ovo je samo nastavak onoga što se dešavalo prošle sezone. Prosto je frapantno da porokockate titulu sa pet bodova prednosti. Na ovim prostorima je i bod velika prednost, a tri su naučna fantastika. Bojim se da se to nikada nije desilo u istoriji Partizana. Možda se desilo 1979. kada je Partizan u poslednjem kolu izborio opstanak. Mislimo da ne može gore, ali demantujemo sami sebe - kaže Golac za Maxbet sport, pa poručuje da mu je jasno šta to fali Partizanu, kao i ko bi trebalo da preuzme rukovođenje klubom.

MN Press
 

- Nedostaje mnogo. To sam pričao godinama. Morate da imate ljude koji pripadaju klubu koji ga istinski vole i razumeju zbog čega su tu. Ne može Partizan da bude poligon za eksperimentisanje i usavršavanje. Mogu da dođu samo usavršeni igrači i stručnjaci, a ne da kriterijum bude podobnost. Kvalitet mora da bude iznad svega. To se dešavalo decenijama. Mora da dođe čovek iz sveta biznisa koji će moći da investira u klub. Ovo što se radi podseća na cirkus. Morate da očistite klub od nezdravlja. Ako ostane samo jedna nezdrava ćelija onda će da inficira ostale. Dopada mi se kako Ostoja Mijailović vodi košarkaški klub. Mogao bi onda da vodi i fudbalski. Voleo bih da vidim Nenada Stojkovića sa kojim sam igrao. Ima svoj stav i principe. Ja sam za ljude kojima ne možete da manipulišete.

Smenom trenera Ilije Stolice nisu rešeno problemi smatra čuveni defanzivac.

- Mene interesuje po kojim kriterijumima se dovode igrači i treneri. Partizan je mogao da bude veličanstven klub. Nemamo adekvatnu upravu, inače bismo imali mnogo bolje rezultate. Trener je samo jedan u nizu krivaca. Merilo rada je ono što ste napravili na terenu. Partizan je ispao iz trke za titulu na samom početku.

MN Press
 

Ima legenda Partizana jasan stav i kada je u pitanju nezadovoljstvo navijača, odnosno konstantno teranju Uprave iz kluba.

- Narod mora da se sluša, zbog njega postojimo. Zbog navijača pružamo svoj maksimum. Nekvalitetnim radom se dolazi do ove situacije. Morate da budete čovek od integriteta, dostojanstva i morala da prihvatite kritiku. Toga kod nas nema, uvek je neko drugi odgovoran. Ako su doveli trenera koga smenjuju, onda znači da ne znaju da rade svoj posao.

Pred crno-belima su najvažniji dani u poslednjim godinama, a po rečima Golca na titulu u Superligi već može da se zaboravi.

- Da Zvezda ima 11 nespremnih igrača ne bi izgubila titulu. Ovo je naša realnost. Titula je daleko, nerealno je da je Partizan osvoji. Biće velika borba za drugo i treće mesto. Za mene ja najvažnije šta će Partizan da uradi u naredna dva meseca. Ko će da dođe u klub, kakav će temelj da postavi. Za mene Partizan mora uvek da bude ozbiljan kandidat za titulu. Narod je najbolji pokazatelj kako igrate. Nekada smo imali 3000 ljudi na treninzima, a sada toliko ne možemo da imamo na utakmici!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike