Sergej ostaje u Laciju? Lotito ima plan, ali deluje kao utopija!

08.08.2022

21:06

0

Autor: 24sedam

SMS je odbio Njukasl i Arsenal, ali dva premijerligaša mogu da računaju na sigurno DA

Sergej ostaje u Laciju? Lotito ima plan, ali deluje kao utopija!
profimedia-0403931137 - Copyright Profimedia

Početkom leta jedino pitanje koje se postavljalo jeste u kojem klubu će Sergej Milinković-Savić igrati u nastupajućoj sezoni. Lacio je stavljen pred svršen čin i samo se čekala odgovarajuća ponuda kako bi SMS posle sedam godina napustio Rim.

Ipak, nje još nema… Letnja pijaca ušla je u svoj poslednji mesec, a reprezentativac Orlova je pod komandom Maurisija Sarija sa sasvim realnim izgledima da predstojećeg vikenda započne još jednu sezonu u Seriji A.

Njukasl i Arsenal nedavno su pokušali da stignu do Srbina, ali nisu došli čak ni do priče sa Lotitom i saradnicima. Sergej je u startu odjavio dva premijerligaša, međutim „Korijere delo Sport“ piše da bi nekadašnji đak Vojvodine bio znatno raspoloženiji za priču sa Čelsijem i/ili Mančester junajtedom.

Isti izvor navodi da u celoj priči ni Lacio nije rekao poslednju reč. Prvi čovek Rimljana Klaudio Lotito ima plan kako da zadrži srpskog reprezentativca na „Olimpiku“ još jednu sezonu, a da ga ne izgubi bez obeštećenja narednog leta. Međutim, on u ovom trenutku deluje kao potpuna utopija…

Dok čeka ponudu od 65 miliona, koliko bi navodno bilo dovoljno da SMS dobije zeleno svetlo za odlazak u tekućem prelaznom roku, Lotito pokušava da iskoristi vreme koje curi kako bi ubedio Srbina da produži ugovor do leta 2024. godine. Spremio je zbog toga Sergeju povećanje plate, spremio mu je i izlaznu klauzulu za paraf na novu saradnju koji bi trebalo da bude stavljen čim se završi letnja transfer pijaca, međutim Milinković-Savić i njegov agent Mateja Kežman u ovom trenutku nemaju nameru da se upuštaju u takvu avanturu.

Plan Srba je jasan – ukoliko Sergej ne promeni sredinu do kraja leta otići će na Mundijal u Kataru sa realnim izgledima da bude jedan od lidera Piksijevih Orlova. Uz tu ulogu i potencijalno dobro izdanje na duelima sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom Milinković-Savić bi u januaru imao idealnu situaciju da potpiše ugovor karijere… Nešto slično kao što je prošle zime to uradio njegov reprezentativni suigrač Dušan Vlahović, prilikom transfera iz Fiorentine u Juventus…

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike