Sergej „potpisao“ za Arsenal! Englezi igrali FM da bi videli koliko Srbin može u Premijer ligi – ovome se sigurno nisu nadali!

11.07.2022

15:12

0

Autor: A. Š.

Zanimljiv način za „skautiranje“ pojačanja

Sergej „potpisao“ za Arsenal! Englezi igrali FM da bi videli koliko Srbin može u Premijer ligi – ovome se sigurno nisu nadali!
Sergej Milinković-Savić - Copyright Profimedia

Ne bi bilo prvi put da neki klub angažuje pojačanje tako što ga je neko od odgovornih zapazio igrajući planetarno popularnu simulaciju Fudbal menadžer! Ali, Englezi ne bi bili oni kada ne bi otišli korak dalje, a nama ova priča možda i ne bi bila previše zanimljiva da njen glavni akter nije srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić.

Dugo već se spekuliše o tome gde bi sjajni vezista mogao da nastavi karijeru, pošto je sa više strana u prethodnom periodu stigla potvrda da je tekući prelazni rok idealan tajming za sve strane da napusti Lacio.

Nekako se minulih nedelja u javnosti isprofilisalo da bi Premijer liga mogla da mu pruži najveći izazov, a posle povezivanja sa Mančester junajtedom, Njukaslom i Čelsijem u trku za potpis reprezentivca Orlova se uključio i Arsenal.

Zbog toga je portal „Football.london“ izabrao veoma zanimljiv način kako bi video koliko bi Sergej mogao da doprinese timu Mikaela Artete. Engleski novinari su pokrenuli „FM 2022“, među „tobdžije“ doveli SMS-a, ali i već pristigle novajlije Gabrijela Žezusa, Fabija Vijeru i Markinjosa, a rezultat koji su dobili verovatno ni sami nisu očekivali.

U popularnoj simulaciji Sergej je odmah osigurao mesto u startnoj postavi Arsenala i ekspresno se nametnuo kao jedan od najboljih igrača Premijer lige. U sezoni je odigrao ukupno 48 utakmica, na kojima je postigao 14 golova i sedam asistencija.

Milinković-Savić je kao starter počeo 37 od 38 mečeva u Premijer ligi, uz 10 golova, četiri asistencije i prosečnu ocenu 7.48. Najbolji rejting srpski vezista je imao u FA Kupu (8.19), pa je sa prosečnom ocenom 7.51 u svim takmičenjima bio najkonkretniji igrač u Artetinom timu.

SMS je odigrao najviše utakmica, bio je drugi najbolji strelac ekipe iza Gabrijela Žezusa, a najviše puta je poneo epitet igrača utakmice (devet).

Šta je Arsenal dobio sa srpskim reprezentativcem u odnosu na prošlu sezonu u ultra popularnoj igrici?

Londonski klub je osvojio osam bodova više sa Srbinom u ekipi, „tobžije“ su takmičenje završili na četvrtom mestu što im je donelo plasman u Ligu šampiona, sa samo 10 bodova manje od šampiona Mančester sitija.

Arteta je sa Milinkovićem-Savićem stigao do trofeja u Karabao kupu pobedom protiv Lestera u finalu 1:0 (strelac Žezus), dok je grupnu fazu Lige Evrope završio na prvom mestu sa svih šest pobeda.

Ipak, u prvoj rundi nokaut takmičenja Benfika je bila nepremostiva prepreka (4:2 ukupno), dok je FA Kup završen u petom kolu porazom od Aston Vile posle produžetaka (3:2).

Englezi su kao zaključak izveli:

- Simulacija Fudbal menadžera predviđa da bi, ukoliko Arsenal potpiše Sergeja, Srbin mogao da se učvrsti kao jedan od najboljih igrača Premijer lige i da se pokaže kao vitalno važan igrač za Artetu. Ne samo da je njegov individualni uticaj bio sjajan, već je vezista pomogao Arsenalu da se vrati među najbolja četiri tima i osvoji trofej u nacionalnim takmičenjima.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike