Kostić u Juventusu – odlučujući sati! Dogovor sa Ajntrahtom mora da se postigne danas kako bi debitovao na startu Serije A!

08.08.2022

15:27

0

Autor: 24sedam

Italijani s velikom pažnjom prate razvoj situacije

Kostić u Juventusu – odlučujući sati! Dogovor sa Ajntrahtom mora da se postigne danas kako bi debitovao na startu Serije A!
profimedia-0705736549 - Copyright Profimedia/Arne Dedert/dpa

Italijanski sportski mediji ponovo su na nogama zbog srpskog fudbalera. Zimus je to bio Dušan Vlahović prilikom prelaska iz Fiorentine u Juventus, pre nekoliko nedelja veliku pažnju izazvao je Nikola Milenković kojeg su povezivali sa Starom damom i Interom, da bi u poslednjih nekoliko danasav fokus bio preusmeren na Filipa Kostića.

Brzonogi ofanzivac Orlova na pragu je „Alijanc“ stadiona, ali njega ne može da pređe dok Juve ne postigne dogovor sa Ajntrahtom. A „Gazeta delo Sport“ danas piše kako čelnici torinskog velikana do kraja dana moraju da postignu sporazum sa kolega iz Frankfurta kako bi Kostić stigao na vreme da debituje već u prvom kolu Serije A.

Ugledni sportski list piše da Juve trenutno trči trku sa vremenom. Višestruki italijanski šampion novu sezonu nacionalnog šampionata otvara u ponedeljak protiv Sasuola, a trener Maks Alegri smatra da mu je od velike važnosti da baš za taj duel na raspolaganju ima Kostića. Da bi to bilo moguće, Juve i Ajntraht do večeras moraju da postignu dogovor oko visine obeštećenja, kako bi srpski reprezentativac u utorak stigao u Tornino na lekarske preglede i potpis ugovora, posle čega bi sutradan odradio prvi trening sa novim saigračima.

„Gazeta“ navodi da, koliko god u ovom trenutku sve to izgledalo komplikovano, kada se malo dublje „zagrebe“ nije baš nemoguća misija da do kraja dana dođe do konačnog dogovora, pošto dve strane nisu mnogo udaljenje u približavanju stavova.

Ajntraht, prema saznanjima italijanskog lista, traži za Kostića 20 miliona evra, Juventus je u prvi mah ponudio 12 miliona fiksno plus tri kroz bonuse, pa se očekuje da bi povećavanje fiksnog dela na 15 miliona trebalo da bude dovoljno da prošlosezonski osvajač Lige Evrope da zeleno svetlo za odlazak Filipa Kostića.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike