Fred za Arenu: Titula je primarni cilj Mančester junajteda! (VIDEO)

07.08.2022

05:05

0

Brazilac je govorio o novom treneru, očekivanjima za tekuću sezonu, kao i o bivšem saigraču Nemanji Matiću

Fred za Arenu: Titula je primarni cilj Mančester junajteda! (VIDEO)
profimedia-0706959253 - Copyright Profimedia

Fudbaler Mančester junajteda Frederiko Rodriges de Paula Santos, poznatiji kao Fred govorio je za TV Arenu Sport pred početak nove sezone u Premijer ligi.

Brazilac, koji je na Old Traford stigao 2018. godine iz Šahtjora, govorio je o novom treneru, očekivanjima za tekuću sezonu, kao i o bivšem saigraču Nemanji Matiću, koji je ovog leta prešao u Romu.

Za početak se osvrnuo o novom šefu stručnog štaba Eriku Ten Hagu, koji je sa velikim uspehom vodio Ajaks prethodnih pet godina.

- Nova sezona, novi igrači, saigrači... Dosta toga se promenilo. Mislim da smo se svi fino prilagodili, kao i da su se trener i novi igrači dobro adaptirali, pa verujem da ćemo imati dobru sezonu - rekao je Fred i dodao:

- Trener se već pokazao kao veliki stručnjak. On je to demonstrirao u predsezoni i mi smo zaista srećni zbog onoga što nas čeka u budućnosti. Prilagođavamo se njegovom stilu igre i verujem da imamo sve što je potrebno za dobru sezonu.

Cilj je titula...

- Kada igrate u velikom timu kao što je Mančester junajted, logično je da primarni cilj budete šampioni. Dakle, naš prvi zadatak je da budemo prvaci i da osvajamo trofeje. Međutim, ovo je nov projekat i to neće biti lako, ali idemo u pravom smeru i radimo na pravi način.

Prokomentarisao je i takmičenje u Ligi Evrope.

- Važno je gledati ka trofejima. Ne razmišljamo samo o Premijer ligi. Bitno je da se prilagodimo novom stilu igre sa novim trenerom. Ponavljam, naši prioriteti su trofeji i potpuno smo fokusirani na sezonu pred nama.

Vezista je otkrio koliki je pritisak nositi dres "crvenih đavola".

- Težina i važnost nošenja dresa Junajteda su ogromni. To je najveći klub na svetu pa ima veliku važnost. Nažalost, poslednjih sezona nismo toliko dobri. Nismo osvojili nikakve trofeje, ali sam siguran da smo vrlo blizu da se vratimo tamo gde pripadamo, a to je na vrhu.

Premijer liga će zbog Mundijala u Kataru biti prekinuta od 21. novembra do 18. decembra.

- Ovo će biti drugačija sezona od one na koju smo navikli. Takmičnjene će biti prekinuto zbog Svetskog prvenstva koje počinje između dve sezone. Mi smo u dobroj formi, ali moramo i mentalno da budemo vrlo spremni. Puno igrača Junajteda će otići na Mundijal.

Fred se prisetio i saradnje sa srpskim fudbalerom Nemanjom Matićem.

- Nemanja je sjajan momak. Pre nego što sam potpisao za Mančester, upoznali smo se na SP kada smo igrali protiv Srbije i razmenili smo dresove. On je bio veoma važan za mene ovde u Junajtedu, razumeli smo se vrlo dobro. On je sjajna osoba, Nažalost, on je otišao ali njemu i njegovoj porodici želim sve najbolje. Nadam se da će biti uspešan u Romi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike