Da nije bilo Vučićevog gledanja na sport, Zvezda i Partizan bi bili u ogromnim problemima! Pančev analizirao sport u regionu

05.08.2022

20:04

0

Autor: 24sedam

Legendarni centarfor se dotakao i Vardara

Da nije bilo Vučićevog gledanja na sport, Zvezda i Partizan bi bili u ogromnim problemima! Pančev analizirao sport u regionu
darko pancev1 - Copyright YouTube/JasminceMirkovic

Navijači Crvene zvezde rado se sećaju Darka Pančeva. "Kobra sa Vardara" dala je mnogo golova, ali se posebno pamti onaj iz Barija, 1991. godine. Tada je kao poslednji izvođač dao odlučujući gol u penal seriji. I tada su crveno-beli u finalu sa Olimpikom iz Marseja postali prvaci Evrope.

Legendarni fudbaler je dao intervju za hrvatski Index i između ostalog dotakao stanja u srpskom sportu.

Autor intervjua je podsetio Pančeva da je već više puta rekao da bi Zvezda, da joj ne pomažu predsednik Aleksandar Vučić i država Srbija, završila kao Vardar i nadovezao se pitanjem da li takva pomoć nedostaje i drugima na prostoru bivše države, kad klubovi već nisu privatizovani.

- Budimo iskreni. Da nije bilo takvog Vučićevog gledanja na sport, Zvezda i Partizan u fudbalu i košarci bili bi u ogromnim problemima. Takođe, da u Hrvatskoj nije bilo Tuđmana, ko zna što bi bilo sa Dinamom i Hajdukom. Sad dolazimo do pitanja u čemu je Makedonija pogrešila.

Evo jedan primer. Srbija je dala Zvezdi i Partizanu stadione na kojima su njihove generacije igrale decenijama. Isto se dogodilo u Hrvatskoj. I to je normalno. Decenijama su ti klubovi pomagali da se stadioni izgrade, narod odnosno navijači tih klubova su pomagali i sasvim je logično da ti klubovi moraju da dobiju te stadione. Ti stadioni, baš kao i klubovi, bili su i ostali brendovi Beograda, Zagreba i Splita.

Kod nas je sve bilo drugačije. Gradski stadion u Skoplju je više od pola veka bio stadion Vardara. Pre nekoliko godina je napravljen iskorak. Stadion je modernizovan i napravljen je iskorak u svim kriterijumima. Međutim, Vardar s tim stadionom više nema ništa. Niti jedan kvadrat. U poslednje vreme više i ne igra na njemu. Kako je to moguće? Neverovatno, ali istinito - kazao je između ostalog Pančev.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike